ειδήσεις

Απομονώστε τα keyloggers για πάντα..

Αν βρισκόσαστε σε κάποιο δημόσιο υπολογιστή (net cafe,πανεπιστημίου,δουλειάς κτλ) και δεν είστε σίγουροι για το πόσο καθαρός μπορεί να είναι ο υπολογιστής τότε είναι προτιμότερο προτού βάλετε τον οποιονδήποτε κωδικό σας να πάρετε κάποιες προφυλάξεις.
Ο λόγος είναι ο εξής:επειδή πρόκειται για υπολογιστές που έχει πρόσβαση πολύς κόσμος, ο καθένας θα μπορούσε να έχει εγκαταστήσει κάποιο keylogger με σκοπό την ανακάλυψη password. Εμπιστεύεστε το pin της πιστωτικής σας κάρτας στον καθένα? Γιατί να κάνετε λοιπόν το ίδιο και με τους κωδικούς σας?
1 Μεθοδολογία και έρευνα
Κάθε φορά που θα βρίσκεστε σε κάποια ιστοσελίδα και θα πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό μην τον πληκτρολογείτε απευθείας .Για παράδειγμα εάν ο κωδικός σας έχει την ονομασία Windows πληκτρολογήστε πρώτα το NDOW, μετά μετακινήστε τον κέρσορα στην αρχή του πεδίου του password χρησιμοποιώντας το ποντίκι μόνο (και όχι τα βελάκια) και πληκτρολογήστε το WI και τέλος μετακινήστε πάλι χρησιμοποιώντας μόνο το ποντίκι τον κέρσορα στο τέλος και πληκτρολογήστε το S.Με αυτόν τον τρόπο το keylogger θα καταγράψει το password σαν ndowwis και όχι σαν Windows.
2 Σκέψη και προσοχή
Η χρησιμοποίηση των virtual keyboard όπως το safekeys ή ακόμα και το πληκτρολόγιο οθόνης των Windows (Έναρξη—>Προγράμματα—>Βοηθήματα—>Διευκόλυνση πρόσβασης—>Πληκτρολόγιο οθόνης) μπορούν να ξεγελάσουν έναν keylogger.
3ος Τρόπος
Οι portable browser όπως firefox,chrome και opera είναι ακόμα μία λύση για την αντιμετώπιση των keylogger. Μπορούμε για παράδειγμα να τους τρέξουμε από το usb μας πρώτα καθώς βρισκόμαστε σε κάποιο ασφαλές μηχάνημα που ξέρουμε ότι σίγουρα δεν τρέχει κάποιον ιό, να μπούμε στις ιστοσελίδες που θέλουμε και να βάλουμε τους κωδικούς μας έχοντας πάντα τσεκαρισμένη την επιλογή “remember me“. Με αυτόν τον τρόπο όταν θα βρεθούμε σε κάποιον υπολογιστή που δεν γνωρίζουμε τι τρέχει από πίσω, δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουμε κανέναν κωδικό αφού όλα τα password μας θα είναι αποθηκευμένα ήδη στο usb μας και ο browser θα τα τραβήξει από εκεί.
Φυσικά κανένας από τους παραπάνω τρόπους δεν εγγυάται 100% προστασία καθώς πολλά εξαρτώνται και από τον τύπο του keylogger αλλά σίγουρα είναι κάποια μέτρα προστασίας των κωδικών μας που ισχύουν κατά γενικό κανόνα.

About Freegr network

Από το Blogger.