ειδήσεις

CeBIT: hot 890GX motherboards και PhenonX6

Την πρώτη μέρα της CeBIT έγινε η επίσημη παρουσίαση του AMD 890GX chipset. Παράλληλα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές motherboards παρουσίασαν στην έκθεση μοντέλα βασισμένα σε αυτό το chipset. Και εκτός από το SATA 6Gb/s, που υποστηρίζεται από το chipset, αρκετοί κατασκευαστές διαφημίζουν την υποστήριξη του USB 3.0.
Για την υλοποίηση του τελευταίου χρειάζεται ένα πρόσθετο chip, επειδή το chipset υποστηρίζει από default το USB 2.0. Τέλος πολλά από τα νέα μοντέλα motherboards της έκθεσης διατυμπανίζουν την επίσημη υποστήριξη των νέων εξαπύρηνων επεξεργαστών Phenom II X6 της AMD.
Η AMD παρουσίασε στην CeBIT ένα από τα πρώτα δείγματα του επερχόμενου εξαπύρηνου επεξεργαστή της από τη σειρά Phenom II X6. Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθώς πρόθεση της εταιρείας ήταν απλά να δείξει ότι οι νέοι επεξεργαστές λειτουργούν με τα AM3 motherboards.
Οι εξαπύρηνοι επεξεργαστές βασισμένοι στον πυρήνα Thuban κατασκευάζονται με την τεχνολογία των 45nm και διαθέτουν 6ΜΒ μνήμη L3 cache. Εκτός αυτού υποστηρίζουν τη μνήμη DDR3 (έως τα 1333MHz), ενώ τα δείγματα που εμφανίστηκαν στην CeBIT λειτουργούν στο 1,3V. Η AMD σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά τους νέους εξαπύρηνους, σε δύο εκδόσεις, μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

About Freegr network

Από το Blogger.