ειδήσεις

Πόλεμος Intel με 6core και 8core μεγαθήρια

Φήμες θέλουν την Intel να ανακοινώνει μία νέα σειρά επεξεργαστών Xeon για servers με οκτώ πυρήνες προς το τέλος του μήνα, οι οποίοι είναι ικανοί να εγκατασταθούν σε συστήματα με τέσσερις υποδοχές (sockets) για επεξεργαστές. Οι 32 πυρήνες συνολικά σε συνδυασμό με την τεχνολογία HyperThreading, έχουν ως αποτέλεσμα ο αριθμός των threads (logical CPUs) να αγγίζει τα 64!
Κάθε Xeon του είδους (κωδική ονομασία Nehalem-EX) ενσωματώνει οκτώ πυρήνες και 2,3 δισεκατομμύρια transistors, L2 cache μεγέθους 256KB για κάθε πυρήνα, L3 cache μεγέθους 24MB που μοιράζονται όλοι οι πυρήνες ενώ επιπλέον διαθέτει ελεγκτή μνήμης τύπου Quad Channel DDR3-SDRAM. Επιπλέον, οι επεξεργαστές Intel Xeon αρχιτεκτονικής Nehalem-EX θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας Turbo Boost και θα κατασκευάζονται σε κλίμακα ολοκλήρωσης 45nm με μέθοδο HKMG.
Παράλληλα με τους επεξεργαστες τύπου Nehalem-EX η Intel αργότερα μέσα στο μήνα θα ανακοινώσει και επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Westmere 32nm.
Πρόκειται για τους επεξεργαστές Westmere-EP οι οποίοι θα διαθέτουν έξι πυρήνες και θα υποστηρίζουν 12 threads μέσω HyperThreading. Επιπλέον θα ενσωματώνει 12MB L3 cache και θα υποστηρίζουν μνήμη DDR3-SDRAM σε διάταξη triple channel. Θα είναι κατάλληλη για χρήση σε servers ή workstations με δύο sockets.

About Freegr network

Από το Blogger.