ειδήσεις

Η Nokia επιβεβαιώνει συνεργασία με Microsoft

Όλοι γνωρίζουμε την NOKIA ως έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Όμως οι εποχές αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι ανταγωνιστές της και πρέπει να δει τι θα κάνει με μεγαθήρια όπως η Google και η Apple. Την λύση την βρήκε με μια ευρύτατη συμμαχία με την Microsoft.
Η NOKIA και η Microsoft συμφώνησαν να συνεργαστούν στην ανάπτυξη συσκευών κινητής τηλεφωνίας με την Microsoft να υπόσχεται έξυπνες συσκευές από πλευράς λογισμικού. Οι φινλανδική εταιρεία, φυσικά μετακινείται στα Windows mobile της Microsoft ως πλατφόρμα λογισμικού. Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε χθες, στο Λονδίνο από τον Mr Stephen Elop, CEO της Nokia.
Οι δυο εταιρίες ελπίζουν και επενδύουν πολλά στην συνεργασία τους. Βέβαια, το κύριο μέλημα τους είναι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό που δέχονται από το Android της Google και το iPhone της Apple.
Στην Nokia θα αλλάξουν πολλά πράγματα και πολλά πρόσωπα. Ημερομηνία κλειδί είναι η 1η Απριλίου αφού τότε θα μπουν σε λειτουργία νέες μονάδες παραγωγής που θα κατασκευάζουν έξυπνες συσκευές και smartphones. Σύμφωνα με τεχνολογικούς και οικονομικούς αναλυτές, ο μεγάλος χαμένος από αυτή τη συμφωνία είναι η Intel που τόσα χρόνια κάνει τα πάντα για να μπει σε αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά χωρίς καμία επιτυχία μέχρι τώρα.
tcmagazine.com

About Freegr network

Από το Blogger.