ειδήσεις

Η Adapteva υπόσχεται CPU με 4.096 πυρήνες!

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό Adapteva είναι μια αμερικάνικη εταιρεία που κατασκευάζει επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης. Η εταιρεία τάραξε πρόσφατα τα νερά στην αγορά υψηλής τεχνολογίας, προαναγγέλλοντας επεξεργαστή με 4.096 πυρήνες!
Οι επεξεργαστές που κατασκευάζει η Adapteva βασίζονται στο μοντέλο RISC (Reduced Instruction Set Computing), την ίδια λογική που ακολουθεί και η ARM στα προϊόντα της. Η Adapteva λέει ότι ο επεξεργαστής E4KG4 με τους 4.096 πυρήνες θα έχει συχνότητα λειτουργίας 700MHz, ενώ το die θα καταλαβάνει έκταση 524,3 τετραγωνικών χιλιοστών (κάτι παραπάνω από 2x2cm) και θα κατασκευάζεται στα 28 νανόμετρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η απόδοση ενός τέτοιου επεξεργαστή θα είναι 5,632 teraFLOPs.
Όσο για την κατανάλωσή του, η Adapteva ανακοινώνει το εξαιρετικά χαμηλό νούμερο των 80 watts. Με άλλα λόγια, η εταιρεία περιγράφει έναν πανίσχυρο επεξεργαστή χαμηλής κατανάλωσης, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για supercomputers εξωπραγματικών επιδόσεων. Η Adapteva έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμή έως και 16πύρηνους επξεργαστές RISC και δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα δούμε το μοντέλο των 4.096 πυρήνων. pathfinder.gr

About Freegr network

Από το Blogger.