ειδήσεις

Λειτουργικά συστήματα πραγματικού χρόνου σε AMD G-Series AP

Η AMD ανακοίνωσε σήμερα την συνεργασία της με την Green Hills Software, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο προμηθευτή λογισμικoύ για ενσωματωμένα συστήματα, με αποτέλεσμα να φέρει στην πλατφόρμα AMD G-Series Accelerated Processing Unit το κυρίαρχο αυτή τη στιγμή λειτουργικό σύστημα πραγματικού χρόνου, INTEGRITY. Το INTEGRITY RTOS (Real-time Operating System), σε συνδυασμό με την πλατφόρμα της AMD, δημιουργεί ένα ενσωματωμένο σύστημα υψηλής απόδοσης, αξιοπιστίας και ασφάλειας, που μπορεί να χρησιμεύσει σε βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, σε καταναλωτές, σε συστήματα δικτύου καθώς και στους τομείς στρατού και υγείας.
Η πλατφόρμα της AMD διαθέτει σε ένα chip εξελιγμένους, χαμηλής κατανάλωσης πολυπύρηνους x86 επεξεργαστές, οι οποίοι υποστηρίζονται από την έκδοση v10.0.2 του INTEGRITY RTOS, όπως επίσης και μια discrete-class GPU που υποστηρίζει DirectX 11. Η συγκεκριμένη οικογένεια APUs δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ενσωματωμένα συστήματα, πολλά από τα οποία απαιτούν την ακριβή κατανομή χρόνου που προσφέρουν τα RTOS.
"Η αξιοπιστία, η ασφάλεια και η πιστοποίηση είναι βασικές απαιτήσεις στην αγορά των ενσωματωμένων συστημάτων. Η Green Hills έχει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο και ικανοποιεί τις απαιτήσεις αυτές" είπε ο Buddy Broeker, διευθυντής της AMD Embedded Solutions. "Η πλατφόρμα AMD Embedded G-Series APU και το INTEGRITY είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός για τους πελάτες μας, για βιομηχανικές, στρατιωτικές και ιατρικές συσκευές."
"Το πακέτο υποστήριξης του INTEGRITY για την πλατφόρμα της AMD υποστηρίζει την πλακέτα ανάπτυξης AMD DB-FT1 και θα επιτρέψει στους πελάτες να χτίσουν μια ισχυρή βάση λογισμικού, βασισμένη στην επιτυχημένη τεχνολογία της Green Hill", λέει ο Chris Smith, αντιπρόεδρος marketing στην Green Hills Software. "Με την εξελιγμένη του αρχιτεκτονική, το INTEGRITY έχει αποσπάσει πολλές πιστοποιήσεις όσον αφορά τα πρότυπα ασφαλείας στην βιομηχανία, με αποτέλεσμα την μεγάλη του διάδοση στην αγορά ενσωματωμένων συστημάτων."
Η επιτυχία του INTEGRITY οφείλεται στον εξελιγμένο του σχεδιασμό, με χαρακτηριστικά όπως προστασία μνήμης, διαθεσιμότητα πόρων, ασφαλή απομακρυσμένη διαχείριση, και ντετερμινιστική απόκριση πραγματικού χρόνου. Κάποιες από τις πιστοποιήσεις του INTEGRITY είναι οι IEC 61508 (SIL 3), EN 50128 CENELEC (SWSIL 4) και EAL6+.

About Freegr network

Από το Blogger.