ειδήσεις

Σπάταλα τα quadcore κινητά...

Ο CEO της Nokia πιστεύει οτι τα διπύρηνα και τετραπύρηνα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχουν τόσο μεγάλη χρησιμότητα ενώ κυρίως σπαταλούν τις μπαταρίες τους. Τα παραπάνω τα αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη στην εκπομπή Yangcheng Evening News, λίγο πριν την κυκλοφορία του Lumia 800 smartphone στην Κινεζική αγορά εντός του μήνα.
Ο CEO παρέπεμψε σε πρόσφατες διθυραμβικές κριτικές από διαγωνισμούς, σαν απόδειξη των λεγομένων του και για να επιβεβαιώσει οτι τα πολυπύρηνα τηλέφωνα δεν είναι πάντα ταχύτερα από τα μονοπύρηνα. Στον ένα διαγωνισμό, η Microsoft είχε 640 ψήφους ενάντια σε μόλις 50 ήττες, αποτέλεσμα διόλου κακό για μονοπύρηνο τηλέφωνο.
Η παραπάνω δήλωση πάντως δεν εκπλήσσει αφού το λειτουργικό Windows Phone δεν υποστηρίζει επεξεργαστές με περισσότερους από έναν πυρήνες και κατ'επέκταση καμία από τις συσκευές της σειράς Lumia της Nokia που τρέχουν το συγκεκριμένο λειτουργικό, δεν διαθέτει πολυπύρηνους επεξεργαστές. Σε συνέντευξή του στο Pocket Now στα τέλη της περασμένης χρονιάς, εκπρόσωπος δήλωσε οτι η Microsoft σκόπευε να υιοθετήσει υποστήριξη για περισσότερους από έναν πυρήνες αλλά ήθελε να το κάνει μέ πιο πομπώδη τρόπο και δεν ήταν έτοιμοι αυτή τη στιγμή.
Η παρούσα κατάσταση αναμένεται να αλλάξει εντός του έτους με την κυκλοφορία των Windows 8. Τον περασμένο μήνα το The Verge ανέφερε οτι η ομάδα μηχανικών των Windows Phone δοκίμαζε το MSM8960 της Qualcomm, έναν διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz. adslgrcom

About Freegr network

Από το Blogger.