ειδήσεις

Το Facebook παρουσιάζει ανασχεδιασμένο News Feed με mobile περιβάλλον

Μέσα από ειδική εκδήλωση ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε το πλήρως ανανεωμένο News Feed (Ροή Ειδήσεων) του Facebook, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που παρουσιάζονται σε αυτό οι φωτογραφίες, περιγράφοντας το νέο σχεδιασμό ως μια "προσωποποιημένη εφημερίδα". Η σελίδα του News Feed δεν περιλαμβάνει πλέον την αριστερή στήλη που συναντάμε μέχρι και σήμερα, ενώ αποτελείται από τρία βασικά κομμάτια.
Οι αλλαγές γίνονται με γνώμονα την παρουσίαση των φωτογραφιών, καθώς όπως ανέφερε ο ιδρυτής του διάσημου κοινωνικού δικτύου η πλειοψηφία των αναρτήσεων των χρηστών περιλαμβάνει οπτικό υλικό και εικόνες. Τα φωτογραφικά άλμπουμ εμφανίζονται πλέον σε μεγαλύτερο μέγεθος, ενώ τα άρθρα εμφανίζουν περισσότερο περιεχόμενο από το κείμενό τους, αλλά και το λογότυπο της ιστοσελίδας που τα δημοσιεύει εμφανίζεται σε μεγαλύτερο μέγεθος. Όταν περισσότεροι από ένας χρήστες έχουν μοιραστεί την ίδια ανάρτηση, μετακινώντας το ποντίκι επάνω στις εικόνες των προφίλ τους αριστερά της ανάρτησης θα εμφανίζεται ο σχολιασμός τους για αυτή. Υπάρχουν επίσης κατηγορίες περιεχομένου, καθώς οι χρήστες λαμβάνουν αναρτήσεις από διαφορετικές "πηγές" οι οποίες μπορεί να είναι είτε οι εικονικοί φίλοι τους είτε περιεχόμενο από εταιρείες και σελίδες. Οι κατηγορίες είναι οργανωμένες στο δεξιά επάνω μέρος της σελίδας του News Feed και περιλαμβάνουν ενημερώσεις, φωτογραφίες, ενημερώσεις σελίδων, μουσική.
Στα smartphones οι κατηγορίες εμφανίζονται με ένα gesture προς τα κάτω από την αρχή της σελίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook θα αξιοποιεί με καλύτερο τρόπο τα like των χρηστών του, εμφανίζοντας στη ροή γεγονότων περιεχόμενο που είναι σχετικό με τα ενδιαφέροντα που έχουν δηλώσει ότι τους αρέσουν. Για παράδειγμα εάν ένας χρήστης έχει δηλώσει ότι του αρέσει ένα συγκεκριμένο συγκρότημα, η ροή γεγονότων θα του προτείνει πρόσφατα άρθρα που το αφορούν. Η ανασχεδιασμένη Ροή Γεγονότων γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μη διαφοροποιείται ανά πλατφόρμα, διασφαλίζοντας στους χρήστες την ίδια εμπειρία χρήσης είτε αυτοί πλοηγούνται από τον Η/Υ τους είτε μέσα από κάποια φορητή συσκευή. Σημειώνεται ακόμη ότι μέσα τις σελίδες του Facebook ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί οποιαδήποτε λειτουργία του χωρίς να χρειαστεί να επανέλθει στην κεντρική σελίδα.

About Freegr network

Από το Blogger.