ειδήσεις

H Intel θα παρέχει επεξεργαστές στηνν Apple;


Σύμφωνα με το Reuters, η Intel βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Apple για το ενδεχόμενο να αναλάβει την κατασκευή των επεξεργαστώναρχιτεκτονικής ARM που μεταξύ άλλων, προορίζονται για τις επόμενες γενιές των iPhone και iPad.
Οι πληροφορίες προέρχονται από ανώνυμη (φυσικά) πηγή, η οποία αποκάλυψε πως οι δύο εταιρείες έχουν ξεκινήσει τις συνομιλίεςτους ήδη από την περασμένη χρονιά, χωρίς πάντως μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει κάπου .
Η Apple θέλει να απεμπλακεί από τη σχέση της με τη Samsung, η οποία κατασκευάζει τους επεξεργαστές της "Α", κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό. Στα πλαίσια αυτά, οι πρώτες φήμες για ενδεχόμενη συνεργασία με την Intel, σε άλλες βάσεις όμως, είχαν εμφανιστεί ήδη από τον Δεκέμβριο.
Η Intel, έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στον όγκο παραγωγής που απαιτεί η Apple, να αυξήσει τα κέρδη της, αλλά και να προσπαθήσει να προωθήσει τους δικούς της επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86 σε φορητές συσκευές.
Οι τελικές διαπραγματεύσεις και η απόφαση, είναι πιθανό να "βαρύνει" τονεπόμενο CEO της Intel, αφού το αφεντικό της εταιρείας από το 2005 Paul Otellin iθα αποσυρθεί τον Μάιο.

About Freegr network

Από το Blogger.