ειδήσεις

Bulldozer Conditioner: AMD Super Pi Patch

Είναι γνωστό πως τα CPU και APU της AMD δεν έχουν καλή απόδοση στο Super Pi benchmark, αρκετοί overclockers το θεωρούν σαν δεδομένο και πιθανώς δεν πρόκειται να γίνει κάποια συνταρακτική αλλαγή - ή μήπως θα γίνει; Η δομή του benchmark είναι αρκετά παλιά και το σύνολο των instruction set που απαιτεί δεν είναι σχετικό με τις σύγχρονες πολυνηματικές εφαρμογές που χρησιμοποιούμε πλέον. Αποδεικνύεται, ωστόσο ότι η ίδια η AMD είναι χειρότερη στο Super Pi παρά η αρχιτεκτονική της καθεαυτή! Ο Φιλανδός Stilt, ένας ενεργός μέλος του Hwbot με πολλές γνώσεις πάνω στις AMD πλατφόρμες βρήκε τον τρόπο να επιταχύνει σημαντικά την απόδοση του benchmark σε Bulldozer based CPUs/APUs μέσω των οδηγιών που δίνει η AMD στους Bios και motherboard vendors αντίστοιχα. Οι ίδιες ακριβώς οδηγίες δίνονται στα αντίστοιχα τμήματα των κατασκευαστών μητρικών αλλά μέχρι στιγμής καμία εταιρία δεν έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Το όλο θέμα μπορεί να χαρακτηριστεί αστείο και ταυτόχρονα λυπηρό όταν ένας χρήστης έρθει στην θέση να νικήσει μια ολόκληρη βιομηχανία μητρικών καρτών.
Σε αυτό το Link μπορείτε να κατεβάσετε το Bulldozer Conditioner patch και αν διαθέτετε κάποιον AMD Bulldozer επεξεργαστή να επιβεβαιώσετε μόνοι σας την διαφορά απόδοσης στο Super Pi. Τέλος, εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το patch και να δείτε ένα video από τον Stilt, στο οποίο ένα A10-6800K Richland APU στα 4.1GHz αποδίδει καλύτερα από τον εαυτό του στα 5GHz
Προσοχή! Το Bulldozer Patch ανήκει στο Stilt, μπορείτε μεν να το κατεβάσετε δωρεάν και να πειραματιστείτε με δική σας ευθύνη. Επίσης, δεν θα δείτε καμία διαφορά απόδοσης σε κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός από αυτά που υποστηρίζουν το x87 instruction (NRAC) block εντολών. 

About Freegr network

Από το Blogger.