ειδήσεις

Τα tablets το 2016 θα έχουν μερίδιο στους οικιακούς χρήστες σχεδόν 80%

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο σύνδεσμος καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών (CEA), τα tablets θα αποτελέσουν σχεδόν το 80% των υπολογιστών που θα πουληθούν το 2016 στους οικιακούς χρήστες.
Από τη CEA σημειώνουν πως τα tablets τώρα έχουν ένα ποσοστό 40% στουςοικιακούς χρήστες και η εξέλιξη που αναμένεται να υπάρξει στις συσκευές αναμένεται να διευρύνει τη δημοφιλία τους την επόμενη τριετία, με αιχμή τις συσκευές 7 και 8 ιντσών, των οποίων το μέσο κόστος φθίνει.
Όσον αφορά στο πού βρίσκεται ο μέγιστος χρονικός ορίζοντας ανάπτυξης των tablet, τα στελέχη της CEA υπολογίζουν πως σε 18 μήνες περίπου θα φτάσουν στο μέγιστο όριό τους. Από τη CEA σημειώνουν πως η ανάπτυξη αυτή θα γίνει κυρίως εις βάρος των netbook και των desktop τα οποία σήμερα κατέχουν ποσοστό 70% στους οικιακούς χρήστες.
Η μεγάλη ανάπτυξη των "έξυπνων" φορητών συσκευών προβλέπεται και σε άλλες μελέτες, όπως αυτή τής IDC. To ποσοστό πάντως που αναφέρει η CEA ακούγεται μάλλον υπερβολικό και μένει να δούμε την πορεία της αγοράς την επόμενη τριετία.

About Freegr network

Από το Blogger.