ειδήσεις

Στο πλευρό της Apple, Facebook και Twitter στη διαμάχη με το FBI

Φουντώνει η διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ του FBI και της Apple για το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων, με το Facebook και το Twitter να δηλώνουν ότι συμμερίζονται τη θέση της εταιρείας. Συγκεκριμένα, τόσο το Facebook όσο και το Twitter ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι «στέκονται στο πλευρό» της Apple και ότι θα «πολεμήσουν με σθένος» κάθε απόπειρα για παραβίαση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων. Η διαμάχη ξέσπασε όταν ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ διέταξε την Apple να συνεργαστεί με τις αρχές προκειμένου να παρακαμφθεί η ηλεκτρονική προστασία ενός iPhone, το οποίο ανήκε στον Σιέντ Ριζουάν Φαρούκ, δράστη της μαζικής δολοφονίας σε νοσοκομείο του Σαν Μπερναντίνο τον Δεκέμβριο του 2015.
Με το αίτημά του το FBI επιδίωκε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής του Φαρούκ. «Καταδικάζουμε την τρομοκρατία και εκφράζουμε την πλήρη συμπόνοια μας στα θύματα της τρομοκρατίας», αναφέρει το Facebook σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. «Εκείνοι που επιδιώκουν να επαινέσουν, να προωθήσουν ή σχεδιάζουν τρομοκρατικές ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις υπηρεσίες που παρέχουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Ωστόσο, θα συνεχίσουμε να πολεμούμε με σθένος ενάντια στις απαιτήσεις που ζητούν από τις εταιρείες να αποδυναμώσουν την ασφάλεια των συστημάτων τους. Αυτές οι απαιτήσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ανατριχιαστικό δεδικασμένο, ενώ παράλληλα θα παρεμποδίζει τις προσπάθειες των εταιρειών να παρέχουν ασφάλεια στα προϊόντα τους». Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της η εφημερίδα The Guardian, ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, ανάρτησε πριν λίγη ώρα το εξής: «Στεκόμαστε στο πλάι του Τιμ Κουκ και της Apple (και τον ευχαριστούμε για την ηγεσία του)»

About Freegr network

Από το Blogger.