τεχνολογία

Ericsson και Telia καταρρίπτουν το ρεκόρ ταχύτητας 5G

Η Telia και η Ericsson φέρνουν την τεχνολογία 5G ένα βήμα πιο κοντά στην εφαρμογή της, με τη διεξαγωγή δοκιμών σε εξωτερικούς χώρους, στο πρώτο σύστημα δοκιμών 5G στην Ευρώπη. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην Kista της Σουηδίας και κατέδειξε τις δυνατότητες του δικτύου 5G σε πραγματικό περιβάλλον, μέσω πραγματικού δικτύου και περιλάμβανε δοκιμές στην ταχύτητα, αλλά και τους χρόνους καθυστέρησής του. Το σύστημα χρησιμοποίησε φάσμα 800MHz στη ζώνη των 15GHz. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής επιτεύχθηκαν ταχύτητες που άγγιξαν τα 15 gigabits ανά χρήστη και καθυστέρηση μικρότερη από 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Οι επιδόσεις αυτές είναι 40 φορές γρηγορότερες από τις σημερινές, μέγιστες ταχύτητες που επιτυγχάνει ένα 4G δικτύο.
 Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην κοινή πορεία των δύο εταιρειών για το 5G σε Σουηδία και Εσθονία, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με στόχο οι πελάτες της Telia, στην Στοκχόλμη και το Ταλίν, να μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες 5G ήδη από το 2018. Ο Mats Svärdh, Head of Networks & IT Infrastructure, Global Services & Operations, της Telia δήλωσε σχετικά: “Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και ένα σημαντικό βήμα για το λανσάρισμα του δικτύου 5G στους πελάτες μας σε Σουηδία και Εσθονία, το 2018. Η προτυποποίηση και η ανάπτυξη του δικτύου 5G μόλις ξεκίνησε.
 Η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με τα ευρήματα μας από τη δοκιμή σε πραγματικό περιβάλλον, συμβάλλουν σημαντικά για την κατανόηση και ανάπτυξη της τεχνολογίας και των δικτύων 5G, ώστε να ανταποκρίνονται στις μελλοντικές απαιτήσεις των πελατών μας, και των προσφερόμενων υπηρεσιών μας, σε μια ψηφιοποιημένη κοινωνία” Η μεγαλύτερη ταχύτητα και η μικρότερη καθυστέρηση χρόνου που επιτυγχάνει το 5G ενισχύει τις υπάρχουσες υπηρεσίες και ανοίγει το δρόμο για νέες περιπτώσεις χρήσης, πιθανές υπηρεσίες και καινοτομίες, δημιουργώντας νέα οικοσυστήματα και επιχειρηματικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας και υπηρεσιών Internet of Things (IoT) τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τη ψηφιοποίηση των βιομηχανιών. Μια ακόμα σημαντική πτυχή της τεχνολογίας 5G είναι η καλύτερη επίδοση του δικτύου, αναφορικά με τις δυνατότητες, την κάλυψη και την κατανάλωση ενέργειας του.

About Freegr network

Από το Blogger.