ειδήσεις

Το Skype είναι από τις λιγότερο ασφαλείς υπηρεσίες

Μία νέα αναφορά από τον οργανισμό υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατατάσσει το Skype όγδοο ανάμεσα σε έντεκα εφαρμογές σε ότι αφορά την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια κυρίως λόγω της απουσίας της δυνατότητας κρυπτογράφησης των συνομιλιών.
 Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, το Skype είναι από τις χειρότερες εφαρμογές σε αυτούς τους τομείς :

“Αν έχετε την εντύπωση ότι οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ασφαλείς και τα μηνύματά σας είναι ιδιωτικά, τότε μάλλον θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα. Η πραγματικότητα είναι ότι οι επικοινωνίες μας βρίσκονται υπό συνεχή απειλή από τους κυβερνοεγκληματίες αλλά και από τις αρχές κάθε χώρας. Οι νέοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες μέσω εφαρμογών όπως το Snapchat, είναι αυτοί που βρίσκονται πιο πολύ σε κίνδυνο”, δήλωσε ο Sherif Elsayed-Ali, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων της οργάνωσης.

large.Skype-Official-Microsoft-696x434.jpg

Το Skype δεν ήταν το χειρότερο, αλλά κατετάγη όγδοο σε έντεκα εφαρμογές που εξετάστηκαν. Η χειρότερη στην ενδέκατη θέση ήταν η Tencent, στη δέκατη το BlackBerry και το Snapchat στην ένατη θέση. Η ειρωνεία είναι ότι το BlackBerry βρίσκεται στην 10η θέση ενώ ισχυρίζεται ότι είναι ο βασιλιάς στην ασφάλεια.

Η κατάταξη αυτή προέκυψε ανάλογα με τις επιδόσεις κάθε εφαρμογής στους παρακάτω τομείς :

  • Αναγνώριση απειλών κατά της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας των χρηστών καθώς και της ελευθερίας της έκφρασης
  • Κρυπτογράφηση από χρήστη σε χρήστη εξ' ορισμού
  • Ενημέρωση των χρηστών για τα δικαιώματά τους αλλά και της υφιστάμενης κρυπτογράφησης 
  • Ενημέρωση των λεπτομερειών των αιτημάτων των κυβερνήσεων για τα δεδομένα που διατηρεί κάθε υπηρεσία αλλά και το πως απάντησαν σε αυτά
  • Δημοσιοποίηση των τεχνικών λεπτομερειών για την κρυπτογράφηση των συστημάτων τους 

About Freegr network

Από το Blogger.