τεχνολογία

H Apple παρουσίασε τα νέα MacBook Pro με το Touch Bar

Μετά την ανακοίνωση της Microsoft για τα Surface Book, τη σκυτάλη πήρε η Apple, η οποία σήμερα κατά τη διάρκεια του "Hello Again" event, ανακοίνωσε επίσημα τη νέα γενιά των MacBook Pro. Είχε ομολογουμένως περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία γενιά και τα νέα MacBook Pro έχουν σημαντικές αλλαγές. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η προθήκη του Touch Bar, το οποίο είναι μια OLED οθόνη κατά μήκος της περιοχής που μέχρι τώρα καταλάμβαναν τα function keys τα οποία δεν υπάρχουν πια σε φυσική μορφή.
Το Touch Bar υποστηρίζει επίσης και το Touch ID, για το ξεκλείδωμα του laptop αλλά και για τη χρήση του με το Apple Pay. Το Touch Βar προσαρμόζεται ανάλογα με την εφαρμογή που είναι ενεργή κάθε φορά, και έχει τη δυνατότητα να εμφανίσει τα function keys για όσους δεν μπορούν να τα αποχωριστούν. Στο event αυτό έγινε επίδειξη σε δημοφιλής εφαρμογές όπως το Photoshop, το Final Cut Pro και το DJ Pro, όπου στην νέα αυτή οθόνη εμφανίζονταν οι εντολές οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα βρίσκονταν μέσα σε πολύπλοκα μενού.
Όσον αφορά το hardware, το μοντέλο των 15", διαθέτει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή  Intel Core i7 με μέχρι 2 TB SSD, μια κάρτα γραφικών Radeon Pro και μέχρι 16 GB μνήμης RAM στα 2,133 MHz. Το μικρότερο μοντέλο θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή Core i5 ή i7 και με γραφικά Iris Pro.

large.screen-shot-2016-10-27-at-1-36-29-pm.pnglarge.screen-shot-2016-10-27-at-1-50-45-pm.png

Το μοντέλο των 15" διαθέτει τέσσερις θύρες Thunderbolt 3 USB Type-C ενώ το μικρό μοντέλο έχει μόνο δύο, οι οποίες και στα δύο μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι το καλώδιο φόρτισης MagSafe δεν υποστηρίζεται πια. Σύμφωνα με την εταιρία η μπαταρία διαρκεί μέχρι 10 ώρες και για τα δύο μοντέλα. Παραδόξως τα νέα laptops της Apple διαθέτουν υποδοχή 3.5mm για ακουστικά.

About Freegr network

Από το Blogger.