ειδήσεις

Οι εξαγορές που άλλαξαν την τεχνολογία το 2016

Τη χρονιά που πέρασε υπήρξαν ορισμένες σημαντικές μεταβολές στο χώρο της τεχνολογίας, χωρίς να περιλαμβάνουν όλες τους απαραίτητα κάποια μεγάλα ονόματα.Εταιρείες όπως η Microsoft και η Oracle επέκτειναν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες πέρα από όσα έκαναν ως τώρα, ενώ σημαντική θέση στις μεγαλύτερες αγοραπωλησίες έπαιξαν η τεχνολογία αυτοκινήτων, η κατασκευή chip και οι υπηρεσίες cloud.

Η QUALCOMM ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ SEMICONDUCTORS

H Qualcomm έδειξε να μην αστειεύεται καθόλου προσφέροντας 47 δισ. δολάρια για να αποκτήσει την Semiconductors. Η πτώση των πωλήσεων στα έξυπνα κινητά ενέπνευσε την εταιρεία να επενδύσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό στον μεγαλύτερο κατασκευαστή chip στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Προφανώς, αυτή η συμφωνία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της βιομηχανίας κατασκευής chip.

Η SOFTBANK ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ARM HOLDINGS

Το ποσό των 31,6 δισ. κόστισε στην Softbank η επιλογή της να αγοράσει την ARM Holdings. Η βρετανικών συμφερόντων εταιρεία αποτελεί μια ισχυρή δύναμη στην τεχνολογία κινητών και οι μικροεπεξεργαστές της χρησιμοποιούνται από την Apple και την Samsung. Όμως επιλογή της ήταν να κάνει ένα βήμα παραπέρα στον κόσμο του Internet of Things.

H MICROSOFT ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ LINKEDIN

Για το ποσό των 26 δισ. δολαρίων το LinkedIn πέρασε στα χέρια της Microsoft. Λίγους μήνες πριν την εξαγορά, οι μετοχές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες έπεφταν στον απόηχο της αποτυχίας να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των επενδυτών, και η Microsoft έκανε τότε την κίνησή της. Πλέον, η εταιρεία ελπίζει ότι με το LinkedIn θα καταφέρει να διευρύνει το πελατολόγιό της σε ένα κοινό που αποτελείται κυρίως από δυναμικούς επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Η ANALOG ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ LINEAR TECHNOLOGY

Οι κατασκευαστές chip κυριάρχησαν στο πεδίο των μεγάλων εξαγορών και μια από αυτές είναι η συμφωνία για την εξαγορά της Linear Technology από την Analog, έναντι 14,8 δισ. δολαρίων. Οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη αναλογικών chip τα οποία θα επεξεργάζονται φως και ήχο και θα τα μετατρέπουν σε ηλεκτρονικά σήματα. Η συγκεκριμένη συμφωνία θεωρείται επίσης ένα επιπλέον όπλο στον ανταγωνισμό έναντι της εταιρείας Texas Instruments.

About Freegr network

Από το Blogger.