τεχνολογία

Πώς τα κινητά τηλέφωνα από 'έξυπνα' γίνονται 'ευφυή'

Του Παναγιώτη Μαρκίδη 
Καθώς όλοι μας απαιτούμε πλέον αδιάλειπτη ψηφιακή συνδεσιμότητα, φαίνεται πως έχει ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία μιας νέας, επαναστατικής εμπειρίας που θα φέρει τελικά την τεχνητή ευφυΐα (Artificial Intelligence – AI) στα χέρια μας. Έτσι, προκύπτει η εξέλιξη του όρου «Smartphone» και γεννιέται το «Intelligent Phone». Πριν από λίγες ημέρες στο Λας Βέγκας και στο πλαίσιο του CES, o CEO της Huawei, Richard Yu, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια νέα περίοδο εξέλιξης: Αρχικά ο υπολογιστής μας έδωσε μια πύλη πρόσβασης σε πληροφορίες, έπειτα ακολούθησε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, το οποίο μας έδωσε την δυνατότητα να μοιραζόμαστε τις πληροφορίες. Σήμερα ζούμε σε μια εποχή όπου συνδέονται τα πάντα. Ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ζούμε σε έναν «έξυπνο κόσμο» όπου οι συσκευές συνεχώς διαισθάνονται, λειτουργούν, και συλλέγουν δεδομένα σχετικά με το περιβάλλον μας. 
Η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα σημερινά smartphones μας προσφέρει ένα σημαντικό προς τα εμπρός και μας φέρνει πιο κοντά στην επόμενη γενιά κινητών τηλεφώνων, τα Intelligent Phones. Τα AI-powered Intelligent Phones θα είναι σε θέση να προβλέπουν τις ανάγκες μας, με νέες λειτουργίες που θα ταιριάζουν στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε. Ο Richard Yu αναφέρθηκε στις σχεδιαστικές ανάγκες τέτοιων συσκευών, οι οποίες θα μπορούν να μιμούνται την ανθρώπινη ικανότητα αλληλεπίδρασης και κατανόησης του κόσμου γύρω μας. Για παράδειγμα, το Intelligent Phone θα χρειαστεί προηγμένες οπτικές λειτουργίες για να βλέπει και να κατανοεί το περιβάλλον του. Επιπρόσθετα, θα χρειαστεί πιο έξυπνα και εξελιγμένα μικρόφωνα, μέσω των οποίων θα ακούει και θα προσδιορίζει τους διάφορους ήχους. Τέλος, θα διαθέτει περισσότερη ενέργεια και υψηλότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για να επεξεργάζεται άμεσα τις τεράστιες ποσότητες πληροφοριών που θα δέχεται. 
Η Huawei πιστεύει ότι το Intelligent Phone θα ενοποιήσει την ψηφιακή και την ανθρώπινη νοημοσύνη για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. «Σήμερα οι άνθρωποι συνδέονται με τον ψηφιακό κόσμο, χρησιμοποιώντας τα smartphones τους. Στο μέλλον, το Intelligent Phone θα αλλάξει όλο αυτό το σκηνικό. Γιατί το Intelligent Phone θα είναι μια επέκταση του ποιοι είμαστε. Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, που θα χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, και θα μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε απρόσκοπτα με τον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο», υποστήριξε ο Richard Yu.

About Freegr network

Από το Blogger.