ειδήσεις

Slider για επιδόσεις και αυτονομία στα Windows 10

Ένα νέο χαρακτηριστικό δοκιμάζει η Microsoft στην τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (15014) και η οποία αφορά τη γρήγορη ρύθμιση από το χρήστη των επιδόσεων του υπολογιστή, προκειμένου να έχει ανάλογα με τις ανάγκες του, είτε μεγαλύτερη αυτονομία είτε καλύτερη απόδοση. 
Μέσα από το μενού της μπαταρίας στη μπάρα εργασίας, οι χρήστες θα ανακαλύψουν μια μπάρα η οποία στην ουσία προσφέρει την ίδια λειτουργία που βλέπαμε και μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου, όμως πλέον είναι πιο εύκολη στο χειρισμό. Αν ο χρήστης επιλέξει να μετακινήσει το δείκτη τέρμα αριστερά, τότε βάζει σε προτεραιότητα την αυτονομία του φορητού υπολογιστή, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τα Windows 10 να ρίξουν τη φωτεινότητα του συστήματος αλλά και να απενεργοποιήσουν μερικές από τις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο. Με το δείκτη τέρμα δεξιά, ο υπολογιστής δουλεύει στο ανώτερο των δυνατοτήτων του, κάτι που όμως έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη αυτονομία. 
Υπάρχουν πάντως και ενδιάμεσα σενάρια χρήσης που ο κάτοχος του υπολογιστή μπορεί να ορίσει ανάλογα με την περίπτωση. Στην έκδοση 15014 του προγράμματος Windows Insider που συναντάμε το παραπάνω χαρακτηριστικό, υπάρχει ακόμα μια νέα λειτουργία που έχει σχέση με την εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού, τα Windows 10 θα διαγράφουν τα προσωρινά αποθηκευμένα αρχεία, αλλά και αρχεία που βρίσκονται στο καλάθι ανακύκλωσης για τουλάχιστον 30 ημέρες. Τέλος, η Microsoft προσθέτει και την αγορά ηλεκτρονικών βιβλίων από το Windows Store παράλληλα με τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που αυτό ήδη διαθέτει.

About Freegr network

Από το Blogger.