τεχνολογία

O Firefox 51 ενσωματώνει νέα χαρακτηριστικά

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον νέο Firefox 51, ο οποίος διαθέτει πολλές μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις καθώς και νέα χαρακτηριστικά. Ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη για αρχεία ήχου FLAC, ένα χαρακτηριστικό το οποίο η Mozilla είχε ξεκινήσει να αναπτύσσει από το καλοκαίρι. Έτσι οι χρήστες του Firefox θα μπορούν να αναπαράγουν αρχεία ήχου FLAC (Free Lossless Audio Codec) τα οποία έχουν καλύτερη ποιότητα αλλά μεγαλύτερο όγκο. 
Ο Chrome θα υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία με την έκδοση 56, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιανουαρίου. Υποστήριξη για το WebGL 2 API, το οποίο βασίζεται στις προδιαγραφές του OpenGL ES 3.0, αποκτάει και ο Firefox 51, με το οποίο ο browser αποκτά τη δυνατότητα να εμφανίζει τρισδιάστατα και δισδιάστατα γραφικά με πολλές λεπτομέρειες και υψηλή ποιότητα. Για να δείτε αν ο browser που χρησιμοποιείτε υποστηρίζει το WebGL 1 ή το WebGL 2 επισκεφτείτε αυτή την ιστοσελίδα και θα εμφανιστεί ένα λογότυπο με το API που υποστηρίζει ο browser σας και την έκδοσή του. 
Επίσης στην ιστοσελίδα Playcanvas, υπάρχει ένα live demo του After the Flood (WebGL2) το οποίο μπορείτε να τρέξετε αν ο browser που χρησιμοποιείτε το υποστηρίζει. Ο Chrome επίσης στην 56 έκδοσή του θα έχει την λειτουργία αυτή ενεργοποιημένη εξ' ορισμού. Όπως και ο Chrome έτσι και ο Firefox 51 θα εμφανίζει μία προειδοποίηση με ένα εικονίδιο με μία κόκκινη γραμμή όταν οι χρήστες επισκέπτονται μία σελίδα (στην οποία τους ζητείτε να εισάγουν κωδικούς) μέσω του πρωτοκόλλου HTTP, προειδοποιώντας τους έτσι ότι η σύνδεσή τους δεν είναι ασφαλής

About Freegr network

Από το Blogger.