τεχνολογία

Νέα συμφωνία ανταλλαγής Πληροφόρησης απειλών

Η Kaspersky Lab επανέλαβε τη δέσμευσή της για παγκόσμια συνεργασία στη μάχη ενάντια στο ψηφιακό έγκλημα υπογράφοντας συμφωνία ανταλλαγής Πληροφόρησης απειλών με την INTERPOL. Το νομικό πλαίσιο έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει και να αναπτύξει τη συνεργασία μεταξύ της Kaspersky Lab και της INTERPOL μέσω ανταλλαγής δεδομένων σχετικά με τις τελευταίες δραστηριότητες ψηφιακών εγκληματιών, όπου και αν εμφανίζονται. Με ψηφιακές απειλές να βρίσκονται συχνά ανεξέλεγκτες στο Διαδίκτυο, η Kaspersky Lab υπήρξε ηγετικός υποστηρικτής της σημασίας της συνεργασίας των διαφόρων κλάδων.
Οι ειδικοί της συνεργάστηκαν τακτικά με την INTERPOL για να μοιραστούν νέες ανακαλύψεις ψηφιακών απειλών με τις αστυνομικές αρχές στα κράτη-μέλη της. Για παράδειγμα, η Kaspersky Lab συμμετείχε σε μία πρωτοποριακή διαδικτυακή επιχείρηση –υπό την ηγεσία της INTERPOL– στην οποία αναγνωρίστηκαν 9.000 botnet command and control (C2) server, όπως επίσης και εκατοντάδες «μολυσμένα» websites, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών ιστοσελίδων σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία. Η Kaspersky Lab έχει επίσης συμβάλλει κατά το παρελθόν σε μια παγκόσμια επιχείρηση με συντονιστή το Διεθνές Σύμπλεγμα Καινοτομίας της INTERPOL (IGCI) στη Σιγκαπούρη, με σκοπό τη διακοπή λειτουργίας του εγκληματικού botnet Simda – ένα δίκτυο με περισσότερους από 770.000 «μολυσμένους» υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η συνεργασία με την INTERPOL βοήθησε τους ειδικούς της Kaspersky Lab να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν ένα δωρεάν εργαλείο ανοικτού κώδικα που επιτρέπει την ευκολότερη και ταχύτερη έρευνα ψηφιακών απειλών.
Το εργαλείο αυτό όχι μόνο επιτρέπει στους ερευνητές να μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς, αλλά συνεισφέρει επίσης στο έργο των αρχών επιβολής του νόμου ανακαλύπτοντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα ίχνη που άφησαν οι ψηφιακοί εγκληματίες μετά από μία επίθεσή τους. Ενδυναμώνοντας την υπάρχουσα σχέση ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, το νέο συμφωνητικό επισημοποιεί την ανταλλαγή δεδομένων που μπορούν να βοηθήσουν το έργο της INTERPOL σε αυτού του είδους τις έρευνες. Στόχος είναι η Kaspersky Lab να μοιραστεί πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για ψηφιακές απειλές, οι οποίες να μπορούν να βοηθήσουν με πλήρη ψηφιακά εγκληματολογικά στοιχεία για να εμποδίσουν τη δράση των ψηφιακών εγκληματιών.

About Freegr network

Από το Blogger.