ειδήσεις

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..

Μία ερευνητική ομάδα επιβεβαίωσε το βασικότερο πρόβλημα στην ιστορία του σύμπαντος: ότι στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Κι αυτό γιατί, τις πρώτες στιγμές της “γέννησής” του, αν οι ποσότητες ύλης και αντιύλης ήταν ίσες, θα έπρεπε να είχαν εξαϋλωθεί, αφήνοντας στη θέση τους μία “θάλασσα” φωτονίων. Μία υπόθεση για το ότι αυτό δεν συνέβη είναι πως υπάρχει κάποια κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στην ύλη και την αντιύλη
Ωστόσο, η πιο πρόσφατη έρευνα στο CERN στην Ελβετία βρήκε πως, με εξαίρεση τα αντίθετα ηλεκτρικά τους φορτία, δεν έχουν καμία παντελώς διαφορά. “Από όλες τις παρατηρήσεις μας, προέκυψε η πλήρης συμμετρία ύλης και αντιύλης, κάτι που σημαίνει πως το σύμπαν δεν θα έπρεπε να υπάρχει”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Christian Smorra, ένας από τους ερευνητές. “Σίγουρα υπάρχει κάποια ασυμμετρία, αν και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πού βρίσκεται η διαφορά. Ποια είναι η πηγή αυτού του σπασίματος της συμμετρίας;”, προσθέτει. Με βάση την καθιερωμένη θεωρία, από τη Μεγάλη Έκρηξη παράχθηκε ίση ποσότητα ύλης και αντιύλης. Επομένως, με δεδομένο ότι όταν συγκρούονται εξαϋλώνονται, παράγοντας καθαρή ενέργεια, αυτό σημαίνει πως πρέπει να υπήρξε κάποιος άγνωστος μηχανισμός που το απέτρεψε. Μία από τις τελευταίες ελπίδες εύρεσης ενός είδους ασυμμετρίας ήταν οι μαγνητικές ιδιότητες των αντιπρωτονίων, των “εταίρων” των συμβατικών πρωτονίων. Παρ’ όλα αυτά, έπειτα από τις πιο ακριβείς μετρήσεις που έχουν γίνει ποτέ, οι επιστήμονες δεν βρήκαν κάποια ασυμφωνία. 
Για την “παγίδευση” της αντιύλης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν φορτισμένα σωματίδια ώστε να διατηρήσουν τα αντιπρωτόνια σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, εγκλωβισμένα μέσα σε μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία. Η ένταση του μαγνητικού πεδίου μετρήθηκε με ακρίβεια εννιά σημαντικών ψηφίων, δηλαδή 350 μεγαλύτερη από τις προηγούμενες μετρήσεις, χωρίς εντούτοις να βρεθεί κάποια διαφορά ανάμεσα στην ύλη και την αντιύλη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του CERN, η μόνη λύση είναι να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ακρίβεια. Εξάλλου, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που ζούμε και αναπνέουμε, αφού η εναλλακτική απάντηση είναι πως ζούμε σε μία προσομοίωση ενός πανίσχυρου υπολογιστή. 
Έτσι, σχεδιάζονται μελλοντικά πειράματα, για ακόμη πιο ενδελεχή μέτρηση των μαγνητικών ιδιοτήτων των αντιπρωτονίων. Επίσης, στο πλαίσιο αυτών των πειραμάτων, θα εξεταστεί μήπως η βαρύτητα είναι η διαφορά ανάμεσα στην ύλη και την αντιύλη, που αναζητούν οι επιστήμονες. “Αναβαθμίζοντας το πείραμα με αρκετές νέες καινοτομίες, εκτιμούμε πως μπορούν να γίνουν και άλλες βελτιώσεις ώστε στο μέλλον, μετά την αναβάθμιση του CERN που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021, θα πετύχουμε 10πλάσια βελτίωση”, λέει ο Smorra. 
 Site: Sciencealert,insomnia
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ FREEGR.GR
Αν είμαστε μια προσομοίωση δικαιώνεται πανηγυρικά το Μάτριξ, μάλιστα θα επιβεβαιωθούν κι άλλες ταινίες παρεμφερείς. Αν δεν είμαστε τότε ο μηχανισμός που θα άλλαξε την ίση ποσότητα ύλης και αντιύλης η απάντηση βρίσκεται στην κοσμική ακτινοβολία υποβάθρου.

About Freegr network

Από το Blogger.