ειδήσεις

Intel Core i7-8700K με ασημένιο heatspreader

Φαίνεται πως ο επεξεργαστής Intel Core i7-8700K που τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά στο gaming αποδεικνύεται και πραγματικός πρωταθλητής στον υπερχρονισμό (overclocking) φτάνοντας στα 5,0GHz “με αέρα” στις περισσότερες περιπτώσεις ή ακόμα και στα 7,45GHz με τη χρήση υγρού αζώτου για τη ψύξη του. Η Γερμανική εταιρεία Caseking πάντως πήγε το λεγόμενο “binning” στο επόμενο επίπεδο, προσφέροντας μοντέλα επεξεργαστών Intel Core i7-8700K που φτάνουν εγγυημένα τα 5,0GHz, 5,1GHz ή και 5,2GHz και στους οποίους έχουν προσαρμόσει στη θέση του εργοστασιακού διαχύτη θερμότητας έναν νέο, ασημένιο κατά 99,95 heatspreader για να βελτιωθούν οι θερμοκρασίες λειτουργίας τους.
Ουσιαστικά, η εταιρεία δοκιμάζει παρτίδες επεξεργαστών Intel Core i7-8700K, από τους οποίους στη συνέχεια αφαιρεί τους εργοστασιακούς διαχύτες θερμότητας –κάνει “delidding”- για να τους αντικαταστήσει με διαχύτες από σχεδόν καθαρό ασήμι αφού πρώτα έχει εφαρμόσει την θερμοαγώγιμη πάστα “liquid metal” Conductonaut της Thermal Grizzly. Η παραπάνω συνεργασία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον γνωστό overclocker Der8auer και για αυτό στον διαχύτη βλέπουμε τα λογότυπα και των δύο.
Οι εκδόσεις του επεξεργαστή Core i7-8700K με τον ασημένιο heatspreader ονομάζονται “Ultra Edition” και η εταιρεία πουλάει προς €690 όσους επεξεργαστές φτάνουν εγγυημένα τα 5,0GHz, €750 όσους φτάνουν τα 5,1GHz και €870 όσους εγγυημένα φτάνουν τα 5,2GHz. Εκτός από μοντέλα Ultra Edition, η Caseking πουλάει και μοντέλα Advanced Edition (με τον “stock” heatspreader σε συνδυασμό με Thermal Grizzly Conductonaut) καθώς και μοντέλα Pro Edition (επινικελωμένος heatspreader με Thermal Grizzly Conductonaut) για όσους δεν επιθυμούν να πληρώσουν το πρόσθετο κόστος που έρχεται με τον ασημένιο διαχύτη θερμότητας. hwboxgr

About Freegr network

Από το Blogger.