ειδήσεις

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα που φορτίζουν μόνα τους

Η εγκατάσταση ηλεκτρικών σταθμών φόρτισης γνωρίζει άνθιση όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεκινούν να γίνονται πιο mainstream. Ωστόσο οι σταθμοί είναι ακόμα λίγοι σε σχέση με τον αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων που κυκλοφορούν, με αποτέλεσμα πολλές φορές κάποιος να μη βρίσκει ελεύθερη θέση φόρτισης, επειδή πολλοί αφήνουν το αυτοκίνητό τους να φορτίζει και απομακρύνονται για ώρα. Η Hyundai μαζί με την Kia πιστεύουν πως έχουν τη λύση, με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα το οποίο θα οδηγεί το αυτοκίνητο σε μία θέση ασύρματης φόρτισης και μετά, όταν φορτίσει πλήρως, θα το τοποθετεί σε μία θέση πάρκινγκ. Και όλα αυτά, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
Στο concept video που έδωσε στην δημοσιότητα η Hyundai, μας κάνει επίδειξη της τεχνολογίας. Μία εφαρμογή θα λέει στον ιδιοκτήτη αν υπάρχει σταθμός ασύρματης φόρτισης στο κτίριο. Έπειτα ο ίδιος θα βγαίνει από το αυτοκίνητο και με ένα tap στο κινητό θα στέλνει το όχημα να βρει το σταθμό φόρτισης. Το αυτοκίνητο θα οδηγείται στον ασύρματο φορτιστή μαγνητικής επαγωγής και μόλις η μπαταρία φτάσει στο 100%, θα μετακινείται σε μια άδεια θέση πάρκινγκ, μέχρι ο ιδιοκτήτης του να το καλέσει και πάλι μέσω της εφαρμογής.
Το όλο σύστημα είναι προφανώς ακόμα ένα concept και απέχει μερικά χρόνια από την υλοποίησή του. Η Hyundai και η Kia πιστεύουν πως μπορούν να έχουν έτοιμη την τεχνολογία για εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο μέχρι την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων επιπέδου 4, κάπου κοντά στο 2025.

About Freegr network

Από το Blogger.