τεχνολογία

THINQ ΑΙ και ALPHA 9 GEN – Το «μέλλον» στις Smart TV

ΝΕΑ  δεδομένα στην εμπειρία της οικιακής ψυχαγωγίας με την παρουσίαση των πιο πρόσφατων τηλεοράσεων με ThinQ AI στην CES 2019. Με τον δεύτερης γενιάς έξυπνο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 2 και τον αλγόριθμo deep learning, τα νέα μοντέλα προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο ποιότητας εικόνας και ηχητικής εμπειρίας AI. Χάρη στο νέο αλγόριθμο, οι τηλεοράσεις της LG μπορούν να προσφέρουν βελτιωμένη εικόνα και ήχο, αναλύοντας την πηγή περιεχομένου έτσι ώστε να αναγνωρίζει τις συνθήκες περιβάλλοντος στον χώρο που βίσκεται η τηλεόραση για να προσφέρει πιο βελτιστοποιημένο περιεχόμενο.
LG OLED TV Range
Χρησιμοποιώντας την ανοιχτή έξυπνη πλατφόρμα της LG, η σειρά τηλεοράσεων για το 2019 παρέχει πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα δημοφιλών υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης σε πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβάνοντας το νεοεισαχθές Amazon Alexa, επιπρόσθετα από το ενσωματωμένο Google Assistant. Οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν επίσης την ευκολία της φωνητικής αναγνώρισης και ενός διαισθητικού Home Dashboard που επιτρέπει τον έλεγχο μιας ευρείας σειράς έξυπνων οικιακών συσκευών απευθείας από την τηλεόραση.
Ο α9 Gen 2 που χρησιμοποιείται στις τηλεοράσεις LG Z9, W9, E9 και C9 της σειράς OLED αναβαθμίζει την ποιότητα εικόνας και ήχου χάρη στον αλγόριθμο deep learning (μέσω της ανάλυσης μιας ευρείας βάσης δεδομένων με πάνω από ένα εκατομμύριο οπτικά στοιχεία), επιτρέποντας την ακριβή αναγνώριση της ποιότητας της πηγής περιεχομένου και καθορίζοντας την καλύτερη μέθοδο αναβάθμισης για το καλύτερο αποτέλεσμα προβολής. Η τηλεόραση Z9 OLED 8K 88 ιντσών της LG έχει τις υψηλότερες δυνατότητες επεξεργασίας για την πιο ρεαλιστική ποιότητα εικόνας 8Κ, με πιο ζωντανό και λεπτομερές περιεχόμενο, χάρη στην αναβάθμιση 8K και τη βελτιωμένη μείωση του ‘θορύβου’.
LG NanoCell TV Range
Εκτός από την ανίχνευση πηγής περιεχομένου, ο νέος επεξεργαστής ρυθμίζει με ακρίβεια τηνκαμπύλη χαρτογράφησης αποχρώσεων σύμφωνα με τις συνθήκες περιβάλλοντος, προσφέροντας βελτιστοποιημένη φωτεινότητα στην οθόνη, αξιοποιώντας την ικανότητά του να κατανοεί πώς το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται τις εικόνες σε διαφορετικό φωτισμό. Ο επεξεργαστής χρησιμοποιεί τον αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός της τηλεόρασης για τη μέτρηση των επιπέδων φωτισμού, προσαρμόζοντας αυτόματα τη φωτεινότητα για να αντισταθμιστεί ανάλογα με τις ανάγκες. Ο α9 Gen 2 AI μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω το περιεχόμενο HDRρυθμίζοντας τη φωτεινότητα για να μετατρέψει ακόμα και τις πιο σκοτεινές σκηνές σε αυτές με απίστευτη αντίθεσηλεπτομέρεια και βάθος χρώματος, ακόμα και σε χώρους με πολύ υψηλή φωτεινότητα. Επίσης με την αξιοποίηση της τελευταίας καινοτομίας απεικόνισης της Dolby, η οποία ρυθμίζει έξυπνα το περιεχόμενο Dolby Vision, οι τηλεοράσεις LG προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία HDR Dolby Vision AI υπό διαφορετικό περιβάλλον φωτισμού.
Η ποιότητα του ήχου ενισχύεται από έναν ευφυή αλγόριθμο που μπορεί να αναμίξει τον ήχο δύο καναλιών για να προσφέρει πειστικό 5.1 surround ήχο. Ο α9 Gen 2 βελτιστοποιεί την παραγωγή με βάση τον τύπο περιεχομένου, καθιστώντας μεταξύ άλλων τις φωνές πιο ξεκάθαρες σε ταινίες και εκπομπές ειδήσεων. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις ήχου ώστε να ταιριάζουν στις συνθήκες του δωματίου ή να αφήσουν την LG τηλεόραση να ρυθμίσει έξυπνα τα τέλεια επίπεδα ανάλογα με τη θέση της. Επιπλέον, οι τηλεοράσεις ναυαρχίδες της LG διαθέτουν Dolby Atmos για να δημιουργήσουν απίστευτα ρεαλιστικό ήχο για πιο συναρπαστική εμπειρία ψυχαγωγίας.
LG-OLED-TV-2019-adopting-more-powerful-AI-1
Αρχικά διαθέσιμο στις τηλεοράσεις με ThinQ AI το 2018, το Google Assistant είναι και πάλι ενσωματωμένο στη σειρά της φετινής χρονιάς, παρέχοντας μια βελτιωμένη εμπειρία που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται καθημερινές εργασίες, να βρίσκουν απαντήσεις και να ελέγχουν συμβατές έξυπνες οικιακές συσκευές. Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο για να παραγγείλουν πίτσα καθώς μπορούν να το κάνουν από την τηλεόραση χωρίς να διακόψουν το πρόγραμμα που παίζει στην οθόνη.
Φέτος, η LG επεκτείνει τις AI συνεργασίες της συμπεριλαμβάνοντας το Amazon Alexa στις τηλεοράσεις για το 2019 με ThinQ AI για να προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τις φωνητικές υπηρεσίες. Πατώντας το κουμπί Amazon Prime Video στο Magic Remote, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν έξυπνες οικιακές συσκευές, να κάνουν ερωτήσεις και να έχουν πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες δυνατότητες όπως να δημιουργήσουν την ιδανική Alexa Routine με αφύπνιση, πληροφορίες για την κυκλοφορία και τη μετάδοση της αγαπημένης τους τηλεοπτικής σειράς - όλα με τη φωνή τους. Οι τηλεοράσεις της LG για το 2019 με ThinQ AI διαθέτουν επίσης οπτικά πλούσιες εμπειρίες μέσω του Amazon Alexa κατά την αναπαραγωγή μουσικής, τον έλεγχο του καιρού ή την πρόσβαση σε μια από τις οπτικά ενισχυμένες δεξιότητες - όπως το Food Network - για να βρείτε εξαιρετικές συνταγές και έμπνευση για μελλοντικά γεύματα. Επισης, καθιστά πιο εύκολη την οργάνωση της οικογένειας, τον έλεγχο παραγγελιών στο Amazon ή την υλοποίηση ενός ταξιδιού.
Με το νέο χαρακτηριστικό της φωνητικής αναγνώρισης που έρχεται στις τηλεοράσεις της LG με ThinQ AI, είναι πιο εύκολο από ποτέ να λάβετε τις σωστές απαντήσεις. Αντιλαμβάνοντας το γενικότερο πλαίσιο, οι τηλεοράσεις επιτρέπουν πιο σύνθετα αιτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουν μια σειρά από εντολές για να λάβουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε τηλεοράσεις LG με ThinQ AI σε περισσότερες από 140 χώρες. 
Advertising Lifestyle Portrait Photography
Επίσης, η κορυφαία τηλεόραση 75 ιντσών 8K LCD (μοντέλο SM99) της εταιρείας για το 2019 λειτουργεί με α9 Gen 2. Η νέα premium σειρά τηλεοράσεων LCD της LG (σειρά SM9X και SM8X) θα κυκλοφορήσει με νέο όνομα: NanoCell TV, για να τονίσει καλύτερα την ενίσχυση της εικόνας που παρέχεται από την τεχνολογία NanoCell (NanoColor), την ακρίβεια των χρωμάτων σε μεγάλη γωνία θέασης (NanoAccuracy) και τον εξαιρετικά κομψό και λεπτό σχεδιασμό (NanoBezel). Οι τηλεοράσεις NanoCell της LG προσφέρουν αναβαθμισμένη ΑΙ εικόνα και ήχο, που τροφοδοτείται από έναν αλγόριθμο deep learning, καθώς και βελτιωμένη εμπειρία που προσφέρει το ThinQ.
Συμπεριλαμβάνοντας τις θύρες HDMI 2.1, όλες οι τηλεοράσεις OLED για το 2019 και επιλεγμένες τηλεοράσεις NanoCell με ThinQ AI θα υποστηρίζουν υψηλό ρυθμό καρέ (high frame rate -HFR). Το αποτέλεσμα είναι ομαλότερη και πιο καθαρή κίνηση στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο για καλύτερη απόδοση περιεχομένου ταχείας δράσης όπως αθλητικά και ταινίες δράσης. Η υποστήριξη για το βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου (eARC) επιτρέπει στους λάτρεις του home theater να χρησιμοποιούν απλά τη σύνδεση HDMI και να απολαμβάνουν τις διαθέσιμες μορφές ήχου υψηλής ποιότητας με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος. Μια εξαιρετική επιλογή για τους gamers, οι νέες τηλεοράσεις είναι συμβατές με μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης (variable refresh rate - VRR) καθώς και με την αυτόματη λειτουργία χαμηλής καθυστέρησης μεταφοράς (automatic low latency mode-ALLM), η οποία συμβάλλει στην επίτευξη καθαρής εικόνας χωρίς παραμορφώσεις.
******

About Freegr network

Από το Blogger.