ειδήσεις

Ryzen 3000 CPUs για notebooks λανσάρει η AMD

Η ανακοίνωσε μια νέα γενιά επεξεργαστών που θα τοποθετηθεί σε laptops η οποία θα βασίζεται στη 2η γενιά Zen+ πυρήνων αλλά και σε ενσωματωμένα Vega γραφικά.
Το κορυφαίο κομμάτι θα είναι ο AMD Ryzen 7 3750H, ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής με 8 threads και χρονισμούς 2.3GHz στο base clock και 4.0GHz στο boost clock σε έναν πυρήνα. Σε αντίθεση με τον 3700U που φαινομενικά είναι το ίδιο part, ο πρώτος έχει υψηλότερο TDP στα 35W αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα παίζει ίσως σε υψηλότερους χρονισμούς για πιο πολλή ώρα. Αμφότεροι θα πλαισιώνονται από μια Vega GPU χρονισμένη στα 1400MHz, έχοντας παράλληλα 640 stream processors.
Ήδη, τη νέα γενιά CPU θα την ενσωματώσει στα προϊόντα της η Acer, στην οικογένεια Swift 7 των Ultrabooks ενώ θα υπάρξουν και Ultrabooks με ελαφρώς πιο low end specs, που θα τοποθετούνται στην οικογένεια των A Series, αντικαθιστώντας πρακτικά όλα τα τωρινά non-Zen parts με νεότερης αρχιτεκτονικής κομμάτια, θέτοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα entry level laptops της αγοράς που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα με CPUs της Intel. Τέλος, η AMD δε διστάζει να αναφέρει και ορισμένους αριθμούς βάζοντας απέναντι κάποια από τα μοντέλα της Intel.

About Freegr network

Από το Blogger.