freegr

EaseUS Data Recovery Wizard

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, την εποχή που οι δημοφιλείς σκληροί δίσκοι ήταν μερικές δεκάδες MB, πειραματιζόμουν με τις τεχνικές συμπίεσης δίσκων εκείνης της περιόδου. Το λογισμικό τότε σπάνια συνοδευόταν από την προειδοποίηση ότι η κακή χρήση μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια δεδομένων και από νεανική αφέλεια θεωρούσα όλα τα λάθη αναστρέψιμα.

Κακώς, γιατί σύντομα αισθάνθηκα για πρώτη φορά την απόγνωση που ακολουθεί τη συνειδητοποίηση ότι έχω χάσει δεδομένα. Δυστυχώς, οι υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων τότε ήταν πανάκριβες και δεν υπήρχαν εύκολα προσβάσιμα εργαλεία που απευθύνονταν σε έναν πιτσιρικά που ήθελε να επαναφέρει αρχεία που διέγραψε ή κατέστρεψε από λάθος. Αναγκαστικά, συμβιβάστηκα με την ιδέα ότι τα περιεχόμενα του δίσκου μου είχαν χαθεί οριστικά και αμετάκλητα.

Αν αυτή η θλιβερή ιστορία είχε εκτυλιχθεί σήμερα, θα είχα στη διάθεσή μου πολλές εφαρμογές που υπόσχονται ότι μπορούν να πετύχουν την ανάκτηση αρχείων μετά από τη διαγραφή τους από το σύστημα ή ακόμη και μετά από μείζονες καταστροφές, όπως η διαγραφή ενός partition ή και το format ενός σκληρού δίσκου.

EaseUS

Μια από τις γνωστότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο είναι και η EaseUS, η οποία προσφέρει την εφαρμογή «EaseUS Data Recovery Wizard» για ανάκτηση δεδομένων, αλλά και άλλες εφαρμογές για Backup & RestoreData Transfer και Partition Management.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Chengdu της Κίνας και στα 14 χρόνια που είναι ενεργή στον κλάδο περιγράφει ότι έχει συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια χρήστες σε 160 χώρες, ενώ δηλώνει ότι οι πελάτες της περιλαμβάνουν και εταιρείες όπως η Microsoft, η IBM και η Samsung.

Οι περισσότερες εφαρμογές της EaseUS βασίζονται στο μοντέλο “freemium”, προσφέροντας κάποια βασική λειτουργικότητα δωρεάν, ενώ απαιτούν την αγορά ενός κλειδιού για να ξεκλειδώσουν όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν στον χρήστη

About Freegr network

Από το Blogger.