10 τάσεις που διαμορφώνουν τις επιστημονικές εξελίξεις της δεκαετίας

 Από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι τα ψυχεδελικά φάρμακα, η δεκαετία που διανύουμε φέρνει μια πληθώρα επιστημονικών και τεχνολογικών εξελίξεων.

Εξελίξεις που υπόσχονται μεγάλη πρόοδο στην προστασία της υγείας, την εξερεύνηση του Ηλιακού Συστήματος τις μεταφορές, και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μεταξύ άλλων.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να περιμένουμε από την επιστήμη τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Smithsonian Magazine.

Επιστροφή στη Σελήνη

Η δεκαετία του 2020 φέρνει μια σειρά από φιλόδοξες διαστημικές αποστολές. Το πρόγραμμα Artemis που υλοποιεί η NASA έχει στόχο την αποστολή της πρώτης γυναίκας στη Σελήνη το 2024, αν και όλα δείχνουν ότι το εγχείρημα θα αναβληθεί για το 2028.

Η επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη θα αποτελέσει πρόβα για την πρώτη αποστολή ανθρώπων στον Άρη, η οποία θα μπορούσε να εκτοξευτεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2030, ελπίζει η NASA.

Το 2024 θα είναι πάντως η χρονιά του Άρη για την Ιαπωνία, η οποία θα εκτοξεύσει την αποστολή MMX (Εξερευνητής Δορυφόρων του Άρη) για να μελετήσει τα δύο μικρά φεγγάρια του γειτονικού πλανήτη, τον Φόβο και τον Δείμο. Το σκάφος θα προσεδαφιστεί αρχικά στον Φόβο, του οποίου το βαρυτικό πεδίο είναι 1.800 πιο ασθενές από ότι της Γης, και θα συλλέξει δείγματα πριν πλησιάσει σε μικρή απόσταση τον Δείμο. Τα πολύτιμα δείγματα αναμένονται στη Γη το 2029.

Νωρίτερα, το 2023, αναμένεται να φτάσουν στη Γη τα δείγματα που συνέλεξε από τον αστεροειδή Bennu η αμερικανική αποστολή Osiris-Rex, η οποία μελετά τον διαστημικό βράχο από το 2018. Οι ερευνητές της NASA θέλουν να εξετάσουν αν το νερό των ωκεανών και οι δομικοί λίθοι της ζωής έφτασαν στη Γη κατά την πρόσκρουση αστεροειδών.

Η ώρα των ιπτάμενων αυτοκινήτων

Το VA-X4 της Vertical Aerospace έχει εξασφαλίσει στήριξη από μεγάλους επενδυτές ( Vertical Aerospace )

Τα ιπτάμενα οχήματα είναι μια παλιά ιδέα που μοιάζει πλέον με κλισέ, μπορεί όμως να γίνουν πραγματικότητα τη δεκαετία που διανύουμε.

Τα περισσότερα πειραματικά ιπτάμενα οχήματα μοιάζουν με υπερμεγέθη drone που λειτουργούν αυτόνομα, χωρίς ανάγκη για πιλότο. Υπάρχουν και κάποια πειραματικά μοντέλα που μετατρέπονται από τροχοφόρα σε αεροσκάφη, όμως τα περισσότερα από τα υποψήφια ιπτάμενα αυτοκίνητα μοιάζουν περισσότερο με ελικόπτερα.

Η τεχνολογία πιθανότατα θα αξιοποιηθεί αρχικά σε στόλους ιπτάμενων ταξί, όπως αυτά που δοκιμάζει η Uber με την προοπτική να τα φέρει στην αγορά το 2023.

Στην εποχή της ιπτάμενης αυτοκίνησης επενδύουν κι άλλες μεγάλες εταιρείες όπως οι Boeing, Porsche, Hyundai, Aston Martin, Rolls Royce και Gelly.

Χωρίς νέες υποδομές, πάντως, τα ιπτάμενα οχήματα μάλλον θα παραμείνουν όνειρο για τους περισσότερους.

Δείτε επίσης: Για τα ιπτάμενα ταξί, η ώρα της απογείωσης δείχνει να πλησιάζει

Καλύτερες μπαταρίες

Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι ηλεκτρικό (Reuters)

Όλοι συμφωνούν ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, δεδομένου όμως ότι οι φορτιστές σπανίζουν, πολλοί φοβούνται ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα τους αφήσουν στη μέση του δρόμου. Η επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως και τα επόμενα κινητά τηλέφωνα, θα πρέπει να βασιστούν σε πιο αποδοτικές μπαταρίες.

Όλες οι μπαταρίες φέρουν δύο ηλεκτρόδια, την κάθοδο και την άνοδο, ανάμεσα στα οποία υπάρχει ένας υγρός ηλεκτρολύτης μέσα στον οποίο κινούνται ιόντα. Στις μπαταρίες ιόντων λιθίου, την τεχνολογία που τροφοδοτεί τις σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η άνοδος κατασκευάζεται συνήθως από γραφίτη, ο οποίος θα μπορούσε να αντικατασταθεί από νέα υλικά. Στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, η κάθοδος αποτελείται από οξείδιο λιθίου-κοβαλτίου, το οποίο προσφέρει ικανοποιητικές επιδόσεις αλλά είναι ακριβό και η απόδοσή του πέφτει με το χρόνο. Η δεκαετία που διανύουμε είναι μια δεκαετία αναζήτησης για νέα, καλύτερα υλικά.

Υπάρχουν εξάλλου εταιρείες που προσπαθούν να αξιοποιήσουν το θαυματουργό γραφένιο στις μπαταρίες λιθίου, κάτι που η Samsung ελπίζει να πετύχει εντός του 2021. Το γραφένιο, ένα ασυνήθιστο υλικό από φύλλα άνθρακα με πάχος ενός ατόμου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες μπαταρίες που φορτίζονται ταχύερα.

Ψυχεδελικές θεραπείες

Το μέλλον της ψυχιατρικής ίσως είναι ψυχεδελικό

Η δεκαετία του 2010 ήταν η χρονιά της κάνναβης, καθώς 33 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες νομιμοποίησαν την ιατρική χρήση του διαβόητου φυτού. Όπως φαίνεται, η νέα δεκαετία φέρνει στην ιατρική τα ψυχεδελικά ναρκωτικά.

Το 2019, διάσημο το Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς» ίδρυσε Κέντρο Έρευνας Ψυχεδελικών και Συνείδησης με στόχο την ανάπτυξη θεραπειών για μια ποικιλία παθήσεων, από τον εθισμό και την μετατραυματική διαταραχή μέχρι τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες έρευνες εστιάζονται στην ψιλοκυβίνη, το ψυχοδραστικό συστατικό των «μαγικών μανιταριών», το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σχετικά χαμηλές δόσεις για την αντιμετώπιση του εθισμού στη νικοτίνη, της κατάθλιψης και του άγχους. Η ψιλοκυβίνη θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδειχθεί χρήσιμη για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου.

Δοκιμές πραγματοποιούνται επίσης με το MDMA, περισσότερο γνωστό ως ecstacy, το οποίο δίνει υποσχόμενα αποτελέσματα στην κατάθλιψη και τη μετατραυματική διαταραχή.

Μια άλλη ελπιδοφόρα ουσία είναι η κεταμίνη, η οποία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό αλλά και ως ψυχεδελικό ναρκωτικό με την ονομασία «special K». Το 2019, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε ένα παράγωγο της κεταμίνης, την εσκεταμίνη, ως θεραπεία για την βαριά κατάθλιψη που δεν βελτιώνεται με άλλα φάρμακα. Σε αντίθεση με τα σημερινά αντικαταθλιπτικά, τα οποία συχνά χρειάζονται εβδομάδες για να δράσουν, η κεταμίνη δείχνει να προσφέρει ανακούφιση διαρκείας με μία μόνη δόση.

Κύμα εξαφάνισης ειδών

Πυρκαγιές σάρωσαν τον Αμαζόνιο το 2019 και το 2020 (Reuters)

Έντομα, αμφίβια, πτηνα και θηλαστικά μειώνονται και συχνά απειλούνται με εξαφάνιση σε όλο τον κόσμο –ένα φαινόμενο που αποδίδεται σε ένα τοξικό κοκτέιλ απειλών, όπως η καταστροφή ενδιαιτημάτων, η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η ανθρωπότητα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα εντός της δεκαετίες για να περιορίσει την απώλεια βιοποικιλότητας.

Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ζητούν γενναίες δεσμεύσεις για την προστασία βιοτόμων, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, των πλαστικών και των γεωργικών φαρμάκων.

Σημαντικό ρόλο παίζει ήδη η μελέτη απειλούμενων πληθυσμών με νέες τεχνολογίες όπως αυτόματες κάμερες και μικροσκοπικοί πομποί παρακολούθησης. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα Wildlife Insights, το οποίο χρηματοδοτούν η Google και το Ίδρυμα Σμιθσόνιαν, χρησιμοποιεί το υπολογιστικό νέφος και την τεχνητή νοημοσύνη για την αυτόματη αναγνώριση ειδών σε εικόνες, ώστε να χαρτογραφείται πιο εύκολα η γεωγραφική εξάπλωση κάθε είδους.

Στο μεταξύ, συστήματα αναγνώρισης προσώπων και φορητές συσκευές αλληλούχισης DNA αξιοποιούνται για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

Βιοτεχνολογία και νέες γεωργικές πρακτικές θα μπορούσαν να προσφέρουν διατροφική ασφάλεια για εκατομμύρια ανθρώπους

Σύμφωνα με ορισμένους υπολογισμούς, τα επόμενα 35 χρόνια η ανθρωπότητα θα πρέπει να παραγάγει περισσότερα τρόφιμα από ό,τι είχε παράγει σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας.

Αν και τα γενετικά τροποποιημένα φυτά καλλιεργούνται ήδη σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, η δεκαετία που διανύουμε νέες ποικιλίες αναμένεται να αξιοποιηθούν εμπορικά. Το λεγόμενο «χρυσό ρύζι», μια ποικιλία που δημιουργήθηκε για την πρόληψη της έλλειψης βιταμίνης Α που αφήνει τυφλά χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, είναι πιθανό να αρχίσει να καλλιεργείται στην Ασία πριν από το τέλος της δεκαετίας.

Υπό ανάπτυξη βρίσκονται στο μεταξύ γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες με ανθεκτικότητα στην ξηρασία και άλλα δεινά που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Άλλες ερευνητικές ομάδες εστιάζονται στη βιώσιμη γεωργία και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Έξυπνες μηχανές

Τεχνητή νοημοσύνη και ρομποτική αλλάζουν την αγορά εργασίας

Η επανάσταση που ξεκίνησε την περασμένη δεκαετία στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ταχύτητα τα επόμενα χρόνια. Ήδη, οι μηχανές νικούν τους ανθρώπους στα περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια, προβλέπουν τον καιρό και ερμηνεύουν ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες καλύτερα από ό,τι οι ακτινολόγοι. Η Google, για παράδειγμα, έχει ήδη παρουσιάσει μια τεχνητή νοημοσύνη για τη διάγνωση του καρκίνου σε μαστογραφίες και ετοιμάζεται να επεκτείνει την τεχνολογία σε νέες ιατρικές εφαρμογές.

Πιο αμφιλεγόμενη είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων, με την οποία πειραματίζονται οι διωκτικές αρχές σε αρκετές χώρες. Άλλοι κάνουν λόγο για μεγάλη νίκη στην πρόληψη του εγκλήματος, άλλοι ανησυχούν για εισβολή του Μεγάλου Αδελφού στην ιδιωτική ζωή.

Η συζήτηση για τις ηθικές διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να ενταθούν τη δεκαετία του 2020. Μηχανές που συλλέγουν προσωπικά δεδομένα εγείρουν θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας, ενώ ορισμένες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης αναπαράγουν κοινωνικά στερεότυπα και κατηγορούνται για διακρίσεις εις βάρος μειονοτήτων –κάτι που συμβαίνει για παράδειγμα όταν ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπων αναγνωρίζει εσφαλμένα τους μαύρους πολίτες.

Πολλοί εξάλλου, θεωρούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει σύντομα τις ανθρώπινες ικανότητες και θα αναδειχθεί σε υπαρξιακό ζήτημα για την ανθρωπότητα.

Λύση στο πρόβλημα του πλαστικού

Νέες τεχνολογίες και νέα υλικά ίσως δώσουν λύση στο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης (Reuters)

Τα τελευταία 70 χρόνια, η ανθρωπότητα έχει παραγάγει πάνω από 8 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικού –και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ποσότητας παραμένει αναλλοίωτο, είχε σε χωματερές είτε στις θάλασσες. Όλο και περισσότερο, οι επιστήμονες ανησυχούν για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και πιθανώς και στη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι τα πλαστικά που εισέρχονται στο τροφικό πλέγμα καταλήγουν στο πιάτο μας.

Μια πιθανή λύση είναι η τεχνολογία της «χημικής ανακύκλωσης», η οποία μετατρέπει τα πλαστικά σε καύσιμα ή πρώτες ύλες για τη χημική βιομηχανία. Θα ήταν μια σημαντική βελτίωση, αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα μόνο το 9% των πλαστικών απορριμμάτων περνούν από μηχανική ανακύκλωση.

Μια άλλη λύση θα ήταν η ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, όπως πολυμερή υλικά από φυτικές ίνες, μύκητες, ακόμα και κελύφη γαρίδων. Άλλες εταιρείες πειραματίζονται με χημική τροποποίηση των σημερινών πλαστικών ώστε να αποδομούνται ταχύτερα στο περιβάλλον.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες προχωρούν στην απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης, τα οποία συχνά καταλήγουν στο περιβάλλον.

Προστασία της δημόσιας Υγείας

H πανδημία κατέστησε σαφή την απειλή νέων παθογόνων παραγόντων (Reuters)

Η πανδημία του κοροναϊού SARS-CoV-2 ξύπνησε τα αντανακλαστικά των κυβερνήσεων, οι οποίες για χρόνια έκλειναν τα αφτιά στους επιδημιολόγους που προειδοποιούσαν για νέα παθογόνα.

Τα λοιμώδη νοσήματα, ορισμένα από τα οποία είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα, παραμένουν πρώτη αιτία θανάτου σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, κυρίως λόγω κακών συνθηκών υγιεινής και περιορισμένης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας.

Εν μέσω πανδημίας, οι κυβερνήσεις δημιουργούν ή ισχυροποιούν τα δίκτυα επιδημιολογικής επιτήρησης και χρηματοδοτούν έρευνες για την έγκαιρη αναγνώριση νέων απειλών, καθώς η κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά σε είδη που φιλοξενούν ιούς και μικρόβια.

Μια σημαντική εξέλιξη είναι τα εμβόλια νέας τεχνολογίας, όπως τα εμβόλια mRNA ή ιικού φορέα, τα οποία αναπτύσσονται και βγαίνουν στην παραγωγή σε χρόνο ρεκόρ. Τα πρώτα εμβόλια κατά του κοροναϊού, βασισμένα στην τεχνολογία του mRNA, πέρασαν στην παραγωγή εντός τεσσάρων μηνών από την αναγνώριση του SARS-CoV-2, αντί σε δέκα χρόνια όπως συνέβη με άλλες ασθένειες.

Τη δεκαετία που διανύουμε η ανθρωπότητα ίσως καταφέρει να εξαφανίσει από τον πλανήτη την ασθένεια της δρακουνκουλίασης, η οποία οφείλεται σε ένα παρασιτικό σκουλήκι που ενδημεί στην Αφρική. Ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αφού τα κρούσματα μειώθηκαν από 3,5 εκατομμύρια το χρόνο τη δεκαετία του 1980 σε μόλις 28 το 2018.

Αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πετύχει το στόχο για παγκόσμια εξάλειψη της ασθένειας μέχρι το 2030, το σκουλήκι της δρακουνκουλίασης θα γίνει ο δεύτερος παθογόνος παράγοντας που εξαφανίζεται από τον πλανήτη με ανθρώπινη παρέμβαση.

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με την ιλαρά, εφόσον συνεχιστούν οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο.

Λαμπρό μέλλον για την ηλιακή ενέργεια

H τεχνολογία των φωτοβολταϊκών συνεχίζει να εξελίσσεται, οι τιμές πέφτουν (Reuters)

Λόγω της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής, η δεκαετία του 2010 ήταν η θερμότερη στα χρονικά και όλα δείχνουν ότι η δεκαετία που διανύουμε θα καταρρίψει εκ νέου το ρεκόρ.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού, ο οποίος προβλέπει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος του αιώνα πρέπει να συγκρατηθεί στον 1,5 βαθμό Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων πρέπει να μηδενιστεί μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Σύμφωνα με αρκετές εκτιμήσεις, η αιολική και ηλιακή ενέργεια και η ενέργεια των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων θα έχουν ξεπεράσει το κάρβουνο ως κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2030.

Η ηλιακή ενέργεια είναι ίσως η πιο υποσχόμενη τεχνολογία, καθώς το κόστος των φωτοβολταϊκών συστημάτων συνεχίζει να μειώνεται. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η λιακάδα θα καλύπτει το ένα πέμπτο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

www.in.gr

, ,

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

Simple Post

Simple Post 2

New Carousel

Mag Post 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Labels

1080p 128bit 12Ghost 12MP 1821 1TB 1Teraflop 2012 22nmSRAM 24Mbps 24Mpbs 24W 25Gbps 25nm 28η Οκτωβρίου 28nm 32bit 32nm 3alityDigitalLLC 3D 3E 3G 3G.Nokia 3GHSDPA 3nm 3way 45nm 4890 4890x2 4GB 55nm 5800 5D 5G 5TB 64-bit 64bit 65nm 6core 6MBcache 790GX 7gBPS 80HDD 890FX 9150e 920Core7 936 945GSE 9600GT 9800GT αγορά ΑΕΠΙ Αεροπορία Αθήνα Αινστάιν ακρίβεια ανακύκλωση ανάπτυξη ανεργία άνθρωπος ανταγωνισιτκότητα απάτη απόδοση άρωμα ασύρματα ασφάλεια ασφαλιστικό αυξήσεις αυτοκίνητα βιβλία βίντεο βιομηχανία Βουλή Γη γιορτές Γκόρ γονείς γραφειοκρατία Δ.Ε.Η Δ.Ε.Η. δαιδίκτυο δεδομένα Δήμοι δημοκρατία δημόσιο δημοσιογραφία δημοσκόπηση διαδικτυο διαδίκτυο διαδίτκυο Δίας διάστημα διαφήμιση Διαφθορά δικαιοσύνη δίκτυα δικτύωση δίτκυο δρόμοι Δωρεάν Ε.Ε. Ε.Ε.Τ.Τ Ε.Ε.Τ.Τ. Ε.Ε.Χ.Ι Ε.Μ.Π Ε.Ρ.Τ Ε.Υ.Π. έγκλημα ΕΔΕΤ ΕΕΤΤ Εθνική ειδ ειδησεις ειδήσεις ειδήσιες εικόνα έκθεση εκπαίδευση εκπομπές έκφραση ελευθερία Ελλα΄δα Ελλάδα Ελλλάδα εμπόριο ενεργεια ενέργεια ενημέρωση Ένωση καταναλωτών ΕΠΑΚ επιδόσεις επικοινωνία επικοινωνίες επιστήμη επιστημονική επιχειρήσεις έρευνα έρωτας ευκρίνεια ευρυζωνικά ευρυζωνικότητα Ευρώπη ζωή Η.Π.Α Η.Π.Α. ηλεκρονικό ηλεκτρικά ηλεκτρονική ηλεκτρονικό ηλιακός θερμότητα Θεσσαλονίκη ιδιοκτησία ιδωιτικότητα Ιμια ΙΝ.ΚΑ ίνες Ιντερνετ Ιντερνέτ Ιστορία Κ.Π.Σ καινοτομία καιρός κάμερεςς Καρβέλας καρκίνος καταναλωτές καταναλωτής κβαντική Κίνα κινητά κλησεις κλήσεις Κλώνος κοινωνία Κομισιόν Κόσμος Κράτος κρίση κριτική κρυπτογράφηση Κυβέρνηση Κυπαρισσία Λαζόπουλος λειζερ λιμάνια λογισμικό μέλλον μεσσηνία Μετρό ΜΙΤ μουσική μπαταρίες Μπουκοτάζ νεα νέα νεολαία νοημοσύνη νοικοκυριά Νόμπελ Ειρήνης Ο.Τ.Α. Ο.Τ.Ε. Ο.ΤΕ. οθόνες οικογένεια οικολογία οικονομία οικοσύστημα Ολυμπιάδα ΟΟΣΑ οπτικές ΟΤΕ Παιδεία παιδιά παιχνίδια Παρατηρητήριο Παρελάσεις πειρατεία πειρατία περιβάλλον περιεχόμενο Περιφέρειες πιστωτικές Πλανητάριο Πληροφορία Πληροφορική πνευματική ποδόσφαιρο πολιτεία πολιτική πολιτικοί πορνό πορνογραφία Ρ.Α.Ε Ρ.Α.Ε. ράδιο ραδιόφωνο ρομπότ Ρουσσόπουλος Σ.Δ.Ι.Τ. ΣΑΕ ΣΑΠΤΕ σάτυρα σέξ Σηφάκης σπορ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Σύμπαν σχολεία σχολείο σψιφι σωματίδιο ταινίες τεχ τεχνητή τεχνολογία τηλειατρική τηλεόραση τηλεπικοινωνίες τηλεφωνία Τουρισμός Τουρκία τράπεζες Τρίκαλα υγεία υπολογιστές υπολογιστής υπουργεία Υπουργέια φακελλάκι φαντασία φορ φορητοί φορητός φορτιστής φτώχεια χάκερ χειρόγραφα Χριστούγεννα ψηφιακά ψηφιακές ψηφιακή ψηφιακό A.E.P.I A.I a100fm ABL academy accurancy Acer activephase Adamo add add/remove Adobe AdobeFlash ADSL ADSLtech Advancedclock advent alcatel AM2+ AM3 AMD AMD64 AMDPuma amilo AMOLED AND Android anonymous Anti-shock antializing antivirus API Aplle apple applications APU archos ArmCortex army Arrandale Arthas Aspire4930 aspireone AsRock asus AsusTurboVEVO athens AthlonNeo AthlonX2 AthlonX3 AthlonX4 ATI ATIHDMI ATIMobilityHD ATIRadeon ATIRadeonHD Atom Atom330 AtomDuo audio avast avatar AVI Avivo Azure Backup bandogo bandwidth battery BD Beijing2008 benchmarking Bigbang bing bios BIOSTAR BIT Bizzard blackberry blackcaviar blackedition Blizard Blizzard bloggers blogs Bluetooth BluRay Bly Ray BMW Bobcat boeing bootable browser browsers BSA BT BT2.0 bug bugs BumpTop C.E.S. cache caching Caipella calc Calfeine Callibration Calpella camcorders capcom car carPC Catalyst ccleaner CE3100 Cebit CeleronD Cell Centrino2 Centrinoduo CEO CERN ces championship chat chem CherryPal chipset ChipsetH57 Chrome530gt ChromeOS Cisco Clarke cleanup ClearCMOS clockgen cloneDVD cloning cloud cloudpc cmd cmputing codecs Columbus com commodore comodo Compal computex computing concept conferences Congo conn-xTV Connection controlpanel cooler core core2duo Core2Extreme Core2Quad corei3 corei5 Corei7 Corei7Extreme corei9 CoreVpro Corsair COSMOTE cpu cpu-gpu Creative creditcard CRM CrossfireX crucial CSRF cuda cybercrime cypress D-Link Danube DART data datacenters DataTraveler DDR1066 DDR1333 DDR3 DDR4 Debian dekstop Dell demo deneb desktop Developer Devicestage Devilsmaycry4 dfi digital DigitalPro DirectX DirectX11 Displayport domain Dot doubleplay DowJones downloads DraftN Dragonplayer Drive Drivermax drivers drives DSLAM DSLR DTE DTN dualboot dualchannel DualcoreNehalem DualDVI DualGPU dualslot Dunnington DVD DVI DX11 dynabook e-commerce e-mail e-shop E.E. E3 E72 E8100 Eλλάδα EAH5850 ebay ebook eCPU EDGE EeePC EeepC1101HA EeepcT191 EETT efficiency EFI embedded emulators EN9500GT encoding energyeficient ericsson ESA eSata Ethernet Euro2008 Europe event Everex eVGA expansionpack explorer Extreme Eyefinity F6V-C1 Facebook Facebook news Facebook.internet fallout3 Fansink farcry2 FBCcache Fermi ferrariOne festival FFTH FIFA fileden filedropper filehosting files filesharing filters Finalfanatacy Firefox FireGL8650 firewall firewire800 fixes flashplayer flexible FlexiISN Flickr Flock fm Ford format Forthnet Forum FOXCONN fps framerate freegr freegr.gr Freescale frree FSB1066 FTC FTTH Fujitsu fujitsu-siemens FullHD Fusion future fx5800Quatro G-Force G300 G41 GA780SLi-DS5 gadgets gadgets tech Gameconvetion gamepad gamepay gameplay gamers games gamin gaming gaming tech Gates Gbps GDDR3 GDDR5 Geforce Geforce220 Geforce260 Geforce9500GT Geforce9800GTX Geforcegtx280 Geforcegtx295 Geforcegtx465 Geforcegtx480 gigabit Gigabyte Gingle Glaciator globe gmaes GodofWar goldfamers Google google.tech GoogleChrome Gparted GPCPU GPRS GPS GPU gr GrandTheftAuto graphics Grass greece Greeenpower greeksubs GreenIT GSMA GT295 GT300 GTC260 gtx280 GTX295 GTX460 GTX680 Gulftown Gyy H55 hack hackers hacking hard hardcore harddrive hardwar hardware havok HCDP HD HD-DVD HD3300 HD5870 HDD HDDVD HDMI HDstreaming HDTV HDvideo Hellenic Hellenictask Hellug hgh definition highdef Hitachi hitech HMX-U10 HOL homecinema hotspot HP HPIpaq914 HSDPA HTC HTCShift HTML5.0 HTPC Huawei Hydra HydridCrosffire HydridSLI HydridSSD Hynix HyperThreading Hypertransport3 HyperXT1 I.E. I.E.8 IBM ICANN IDC IdeapdS10 Idemitsu IDF Idle IEDM IEEE IFA IFA2008 IFPI IGP Iinternet IMAGINECup imdb Inel infoquest Infosystem Intel Intel.Quad Intel945GC Intel945GSE IntelA110 IntelAtom IntelCoreDuo IntelCorei7 INTELGMAX4500 Intelmatrix IntelX58Express interface intern internet internet.E.U. internetexplorer internetradio Internettablet ION ION2 IP ip adress IPν6 iPad iphone iPlayer ipod iptv ipv6 ISP ISP. Ispironmini12 Itanium itnel Java JoliCloud K10 KatanaGTI kde-pim KDE4.1 keyboard kids Kingston Kmail Kmetalgate Konami L3cache lanparty lapt laptop Larrabe laser law layer LCD LED Lenovo Leo LG li-ion Liano LifeSpace lifestyle Lightframe LightPeak links Linksys LiNUX live Livemesh livemessenger liveTV LLU logitech Loop LTE Lynnfield M.I.T. M93 M97 MacOS MAD Mai mainstream malware marketing matrixGTX285 Matsushita MaximusIIIFormula Mbit Meego memory messaging mews MI5remote MicroATX microSD microsoft MicroUSB MID MID. minibook mininova miniPCIe minis Mio miroamer MIT MKV MMOGs MMORPG MOBIL mobile Mobile945GM mobileWiMax mobility Moblin mobo mobos mobos785hipset models monos montevina moorestown Morph motherboard motorola mousepads movies mozilla mp3 mp3players mp4 MPEG-1 MPEG-4 Mpps msi msic msn multi-GPU multicore Multimedia Multiplayer multiplier multithreating multitouch music mybook mybookmirror myphone myspace Myunistaller NAND Nano nanotechnology NASA NASDAQ nature NC10 NEC Nehalem NeoX2 NetbookNB100 netbooks netops new news news tech Nexus NFL nForce nforce 790i nforce780 ning nintendo nokia Northbridge notebooks NSN Nvidia NvidiaGF100 NvidiaSLI nviroment Nvision2008 NVRAM Nymonyx O.T.A. O.T.E OCZ office2007 office2010 office2012 Okteta OLED OLEDTV OLPC on line online OnTelecom Open source OpenGL Openoffice3.0 Opera Operton Origami OTE OTE.ADSL Otenet overclocking Ovistore oxconn Oympic p2p P45 P55 P57 P67 P6TD Deluxe PackardBell Packet pad panasonic partition patch Pavillion pc PCB pci express pci express 3.0 PCIe PCIExpress PCIslots PDA pdf peace Penryn pentium4 pentiumE pentiumSU2700 performance PES2009 PES2010 pestaola Phenon PhenonIIX4955 PhenonX2 PhenonX49950 PhenonX6 Philips phising Phoenix phone photo Photoshop Physx PineTrail Pineview Pioneer piracy platters Playstation Playstation3 PMP portal Poulsbo power powercolor Powergate PRAM press-gr PrivateFolder procesors processlasso processors projectors proxyserver PS3 pspGo PSU Puma Q57 q9100 Qcard QPI quadchannel Quadcore QuadSLI Qualcomm Quanta Quest quicklock quicstart QVGA R800 RadeonHD Radeonhd3650 RadeonHD4830 RadeonHD4870X2 RadeonHD5830 radio radio936 Raid RAM rapidshare RealD3D Realtek recovery registry retail Ribbon riping robot rootkit router RTM RV740 RV770 rv770le RV790 RV870 S3Graphics s60 s60 touch Sabine Safari samsung sandisk Sandy SandyBridge SaoPaolo SAP Sapphire SAS sata sata3.0 SATA3.0Gbps SATA6.0Gbps school SciB science scifi Seagate search searching secure security Server2008 servers serversHTAsist services setfsb setiHome sex sfc shadermodel shaderr sharing sharp Shirt shoutcast sidebar Siemens sites skype SleepnGharge SLI SLI2 Smarconnect smartphone sms SO-DIMM SOAP soccer social networking socket socket775 software SOHO SOI Solaris son sonata Sony sony ericsson Sonyericsson sot sound sp1 sp2 sp3 space speed Speedstep Spider Sports Sprint spyware ssd SSE4.2 SSL start starwars steppinh/ModelSLAEN stream streaming Strike stuff subnotebook subnotebooks suggest Sun superleague superPC SuperRV770 surface suse symantec symbian sytemtray T101H t91 tablet TB TDD9000 TDP tech tech.news tecn Tegra2 Tegra3 Tellas terraflops Tesla tessellation TFT THQ Thuban thunderbolt timeline timings tips Tohiba tomorrow torrent Toshiba touchscreen Touchsmart touchUI Trillian Triple-SLI TriplechannellDDR3 tripleplay tripleSLI trojan truevision Tuning Turboboost turbocore Turbomemory TurboV TurionX2Ulra tutorial TV Tvout tvtuner tweaking twitter U.S.A. ubuntu UE40B6000 UEFA UEFI ugo Ui ultraportable UMPC UMTS Unisus univercity update updates url usa USB 3.0 USB2.0 USB3.0 USBflash VaioF VaioP VaioX VaioZ VDSL VEMUS Venus VIA vibering video Viewsonic virtualDub virtualization virus Vision Vista VistaSP2 visualstudio vivodi VlcPlayer vLite VMD vodafone Voip VoltageTweak Waffer watercooling WD web webcam WebOS websurfing westmere WHDI wi-fi wi-max widescreen widgets WiFi WiGig.wireless Wikipedia WilCharge WiMax Windows windows10 Windows11 windows7 windows8 WindowsIstaller windowsmobile Windowsresize Windowsvista WindowsXP wireless WirelessHD wirelless WMC wordpress works workshop world worms Wow write WWF x18-m x25-m X380 X49530e X58 xbox360 XD1 Xeon7400 XeonX7460 XFX XML Xnote110 XP XPERIA X1 XPERIA X1 QWERTY XPERIA X10 Xtreme xxx Yahoo Youtube Yukon Z530 zune

2 Column Post

Translate

Mag Posts

Combined Post

Combined Posts 2

Video Posts

Main Tags

About Us

About Us
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's.

JSON Variables