freegr

ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ η πιο έξυπνη σκούπα στον κόσμο


 Τα τελευταία χρόνια οι ηλεκτρικές σκούπες άρχισαν να αντικαθίστανται από σκούπες-ρομπότ που μπορούν να κινηθούν μόνες τους μέσα στο σπίτι απελευθερώνοντας τους κατοίκους από αυτή την απαραίτητη αλλά χρονοβόρο και απαιτητική οικιακή εργασία. H αμερικανική εταιρεία iRobot κάνει τώρα το επόμενο βήμα θέλοντας να φέρει μια νέα επανάσταση στο συγκεκριμένο τομέα.

Η εταιρεία παρουσίασε τη Roomba j7 Robot Vacuum μια ρομποτική σκούπα που ενσωματώνει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης iRobot Genius 3.0. Η σκούπα μπορεί να χαρτογραφεί το κάθε δωμάτιο και να μαθαίνει κυριολεκτικά κάθε του «γωνία» και λεπτομέρεια (π.χ θέση επίπλων κλπ.) ώστε να το καθαρίζει πιο αποτελεσματικά. Η σκούπα μπορεί να αντιλαμβάνεται που χρειάζεται περισσότερο καθάρισμα και να δίνει εκεί περισσότερη προσοχή όπως για παράδειγμα γύρω από το τραπέζι της κουζίνας ή της τραπεζαρίας.

Ο κάτοχος της σκούπας μπορεί επίσης να την τροφοδοτεί με δεδομένα ώστε αυτή να δίνει προσοχή στο καθάρισμα όπου αλλού επιθυμεί εκείνος. Η σκούπα μπορεί επίσης να αποφεύγει καλώδια στα οποία άλλες ρομποτικές σκούπες εμποδίζονται και σταματούν. Επίσης μπορεί να αποφεύγει τις ακαθαρσίες που το κατοικίδιο ζώο ενός σπιτιού έχει αφήσει σε κάποιο σημείο ώστε και να μην λερωθεί και να μην τις μεταφέρει στο υπόλοιπο σπίτι.

Αν και το Roomba j7 Robot Vacuum έχει ρύθμιση αθόρυβης λειτουργίας μπορεί να συνδέεται με την εφαρμογή εντοπισμού στίγματος του κινητού τηλεφώνου του κατόχου της ώστε να γνωρίζει που βρίσκεται και να καθαρίζει το σπίτι όταν αυτός είναι εκτός του σπιτιού και να σταματά όταν αυτός επιστρέφει. Ο κάτοχος της σκούπας μπορεί επίσης να την προγραμματίζει ώστε αυτή να ξεκινά αυτόματα να καθαρίζει σε μεγαλύτερη συχνότητα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους όπως εποχή εμφάνισης αλλεργιών (π.χ γύρης) ή εποχή που τα κατοικίδια αλλάζουν τρίχωμα. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

About Freegr network

Από το Blogger.