freegr

Μυστηριώδες ραδιοσήμα από το κέντρο του Γαλαξία


 
Ομάδα αστρονόμων θα παρουσιάσει σε άρθρο της σε προσεχές τεύχος της επιθεώρησης «The Astrophysical Journal» ένα νέο κοσμικό μυστήριο. Οι ερευνητές εντόπισαν με τη συστοιχία ραδιοτηλεσκοπίων ASKAP στην Αυστραλία ένα επαναλαμβανόμενο ραδιοσήμα προερχόμενο από το κέντρο του γαλαξία μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές το σήμα αυτό προέρχεται από μια πηγή ενέργειας την οποία προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και δεν μοιάζει με καμία που να έχει μελετηθεί μέχρι σήμερα.

Οι ερευνητές προσπάθησαν να εντοπίσουν την πηγή προέλευσης του ραδιοσήματος που έλαβε την κωδική ονομασία ASKAP J173608.2−321635. Διαπίστωσαν ότι κάποιες φορές αυτή η πηγή κάνει έντονη και ιδιαίτερα φωτεινή την παρουσία της στο ραδιοφάσμα για χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκεί πολλές εβδομάδες και μετά μπορεί εντελώς ξαφνικά να εξαφανιστεί.

«Αυτή η συμπεριφορά δεν ταιριάζει σε κανένα γνωστό κοσμικό σώμα και ίσως το σήμα να προέρχεται από ένα νέο είδος διαστημικού σώματος» αναφέρουν οι ερευνητές που απέκλεισαν για διαφόρους λόγους όλα τα γνωστά κοσμικά σώματα και αντικείμενα που θα μπορούσαν να αποτελούν πηγή αυτού του ραδιοσήματος. Φως στο μυστήριο αναμένεται να ρίξουν επόμενες και πιο λεπτομερείς παρατηρήσεις στο κέντρο του γαλαξία που είναι μια περιοχή ιδιαίτερα έντονης κοσμικής δραστηριότητας. Στο κέντρο του γαλαξία βρίσκεται και ο Τοξότης Α*, μια μαύρη τρύπα με μάζα περίπου 4 εκατ. φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ηλίου. ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

About Freegr network

Από το Blogger.