ειδήσεις

Computex 2016: Μητρικές ASUS STRIX X99 Gaming & Rampage V Edition 10!

Στη Computex είχαμε την ευκαιρία να πλησιάσουμε τις νέες μητρικές της ASUS και να ρίξουμε μια ματιά στα specs τους και την εμφάνισή τους. Η ASUS στη φετινή Computex αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον των enthusiasts για τη πλατφόρμα X99 καθώς λανσάρει μεταξύ άλλων και δύο αρκετά ενδιαφέροντα μοντέλα στον χώρο των μητρικών. Ο λόγος αρχικά για τη μητρική STRIX X99 Gaming η οποία αποτελεί τη πρώτη μητρική της Gaming σειράς προϊόντων της και η οποία προορίζεται για όσους σκοπεύουν είτε να αλλάξουν μητρική στο X99 σύστημά τους, είτε για όσους κάνουν τη μεγάλη αλλαγή και μεταβαίνουν στην HEDT πλατφόρμα της Intel η οποία πλέον περιλαμβάνει και τη νέα γενιά επεξεργαστών Broadwell-E. Η μητρική βασίζεται στο ATX form factor, περιλαμβάνει 8 DDR4 DIMM slots (max 3333MHz), 4x PCIe x16 physical και x16, x8, x8, x8 electrical υποδοχές για κάρτες γραφικών και υποστηρίζει 2/3 way NVIDIA SLI/AMD CrossFire ενώ έρχεται με μια M.2 υποδοχή. Επιπλέον διαθέτει και μια U.2 για υποστήριξη SSD με πρωτόκολλο σύνδεσης PCIe για υψηλές επιδόσεις.
Σημαντική προσθήκη είναι και το ασύρματο δίκτυο WiFi στα 2.4 και 5GHz και Bluetooth 4.1 μέσω του σχετικού module. Η ASUS προσθέτει επίσης και RGB φωτισμό καθώς και υποστήριξη του συστήματος AURA για σύνδεση LED strip επάνω στη μητρική για μετέπειτα έλεγχο μέσα από το σχετικό software. Επίσημα η μητρική θα βρεθεί στην αγορά μέσα στις επόμενες ημέρες. Η δεύτερη πρόταση απευθύνεται στους πιο extreme χρήστες και ονομάζεται Rampage V Edition 10 δανείζοντας το όνομά της από τη γνωστή και overclocking friendly μητρική που είδαμε με τη κυκλοφορία των Haswell-E το ήδη μακρινό 2014 ενώ αποτελεί επετειακό προϊόν. Κατασκευάζεται στο ATX form factor όπως και η STRIX ενώ και αυτή περιλαμβάνει τέσσερις PCIe 3.0 x16.
Σε μερικά σημεία η μητρική έρχεται με περισσότερα χαρακτηριστικά από την προγενέστερη υλοποίηση. Εκτός από την μαύρη εμφάνιση που θυμίζει την εκάστοτε Black Edition της κάθε γενιάς των συγκεκριμένων μητρικών, συναντάμε και dip switches για την μερική απενεργοποίηση των DIMM slots, εκτός των PCIe που είχε και η Extreme. Τα συνήθη πλήκτρα MemOK!, slow mode, start και reset βρίσκονται στη "θέση" τους, όπως και το debug LED. Η μητρική εφοδιάζεται και με ένα front panel για την SupremeFX κάρτα ήχου. Στο IO panel ξεχωρίζουν επίσης οι δύο USB 3.1 Type-C θύρες αλλά και οι PS/2 combo που υπόσχονται "λιγότερα προβλήματα" στους overclockers απανταχού. Όπως η STRIX έτσι και η Rampage V Edition 10 έρχεται με υποστήριξη του AURA και δικό της RGB φωτισμό μέσω των ενσωματωμένων LEDs που προσθέτουν σε εμφάνιση. Η μητρική βρίσκεται ήδη στην αγορά.

About Freegr network

Από το Blogger.