ειδήσεις

Computex 2016, GSync και φορητοί με εξωτικές κάρτες από την ASUS


Η ASUS  είναι γνωστή για τα προϊόντα της τα οποία απευθύνονται στους gamers.  Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία ανακοίνωσε οθόνες με πολύ υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και Nvidia GSync, νέα laptops τα οποία μπορούν να εφοδιαστούν προαιρετικά με οθόνες AHVA υψηλού ρυθμού ανανέωσης και το XG Station 2 το οποίο επιτρέπει την σύνδεση εξωτερικής κάρτας γραφικών σε έναν φορητό.
Ξεκινώντας από τις οθόνες, η ASUS η εταιρία ανακοίνωσε και επίσημα την ROG Swift PG248Q. Πρόκειται για ένα TN PC monitor 23,8'' ανάλυσης FullHD το οποίο απευθύνεται σε gamers που επιθυμούν μια μικρή οθόνη ώστε να μην χρειάζεται να γυρνούν όλη την ώρα το κεφάλι τους. Η οθόνη υποστηρίζει GSync, το οποίο προσφέρει άριστη απεικόνιση της κίνησης των 3D γραφικών σε συνδυασμό πάντα με Nvidia κάρτες γραφικών. Ο ρυθμός της οθόνης φτάνει στα 180Hz, ενώ ο χρόνος απόκρισης είναι μόλις 1 ms(GtG).

large.pg248q.jpg

Η δεύτερη οθόνη, η οποία ανεβάζει τον ρυθμό ανανέωσης ακόμα πιο ψηλά, στα 240Hz, είναι η PG258Q. Η οθόνη των 24,5'' είναι και αυτή τύπου TN δεδομένου ότι και εδώ αναφέρεται ως χρόνος απόκρισης το 1ms(GtG). Και εδώ έχουμε ανάλυση FullHD και υποστήριξη για το Nvidia GSync.

large.PG258Q.jpg

Περνώντας στα νέα laptops, η ASUS αποκάλυψε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα σειρά από ROG laptops της σειράς Strix, τα οποία θα μπορούν προαιρετικά να εφοδιαστούν με οθόνες AHVA οι οποίες θα έχουν ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Στο παρελθόν laptops με υψηλό ρυθμό ανανέωσης έρχονταν με TN panels. Η υιοθέτηση αυτή τη φορά των panel AHVA της AU Optronics, θα προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης και χρώματα πολύ πιο κοντά σε αυτά ενός IPS panel. Τα νέα laptops θα υποστηρίζουν και το Nvidia GSync καθιστώντας τα μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για τους gamers. Θα υπάρχουν μοντέλα τόσο με οθόνες των 15'', όσο και με οθόνες των 17'', ενώ τα υπόλοιπα τεχνικά τους χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν επεξεργαστές Core i5 ή Core i7,  M.2 PCIe SSDs, 802.11ac Wi-Fi και πληκτρολόγια ειδικά σχεδιασμένα για gaming.

large.asus_rog_120Hz.jpg

Τέλος, η ASUS αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το ROG XG Station 2. Όπως και άλλες λύσεις από άλλους κατασκευαστές, θα χρησιμοποιεί Thunderbolt 3 interface καθώς και μια επιπλέον αποκλειστική σύνδεση σχεδίασης της ASUS η οποία σύμφωνα με την εταιρία θα αυξάνει τις επιδόσεις κατά 15%. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν η ύπαρξη αυτής της δεύτερης σύνδεσης θα περιορίζει την χρήση του ROG XG Station 2 με τα laptops της ASUS. Το ROG XG Station 2 θα υποστηρίζει hot swap ώστε να επιτρέπεται η σύνδεση και αποσύνδεση της κάρτας γραφικών χωρίς επανεκκίνηση, ενώ θα είναι σε θέση να τροφοδοτεί με ρεύμα και το laptop.

large.57500612e87ad_XGstation2.jpg

large.575006317ef4a_XGstation21.jpg

large.5750062d53508_XGstation22.jpg



About Freegr network

Από το Blogger.