Ενημέρωση με την υπερ-κατανάλωση της AMD RX 480

Ενημέρωση σχετικά με την υπερ-κατανάλωση της AMD RX 480 Την ίδια στιγμή, μαζί με τις πληροφορίες της AMD γνωστοποιείται και ο τρόπος με τον οποίο θα ρυθμιστεί το πρόβλημα σε όλους τους κατόχους της εν λόγω κάρτας. Η AMD εξέδωσε νέα ανακοίνωση σχετικά με το θέμα της υψηλής κατανάλωσης της νέας RX 480, ένα πρόβλημα που εμφανίζεται σε όλες τις κάρτες της αγοράς. Συγκεκριμένα η εταιρία δημιούργησε μια ομάδα η οποία έχει ως στόχο να εντοπίσει το πρόβλημα και να το λύσει μέσω ενός driver update, και πιο ειδικά μέσα από τους Radeon Software Crimson Edition 16.7.1 drivers που θα κυκλοφορήσουν μέχρι τη Παρασκευή.
 Ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί όπως αντιληφθήκαμε είναι αλλάζοντας την ισορροπία της έντασης του ρεύματος από την υποδοχή PCIe και από το 6-pin. Θεωρητικά, το 6-pin θα μπορεί να μεταφέρει περισσότερο current οδηγώντας το ακόμη πιο πάνω από τα ασφαλή όρια του προτύπου, όμως τα περισσότερα ποιοτικά τροφοδοτικά που κυκλοφορούν είναι ικανά να "σηκώσουν" το εν λόγω βάρος.
Αντίθετα, υπάρχουν αρκετές μητρικές που λόγω της budget κατασκευής (μικρή περιεκτικότητα σε χαλκό στα εσωτερικά ground layers κάτι που συνεπάγεται μικρότερη διέλευση Ampere και κατ' επέκταση υπερθέρμανση του σημείου) τους δεν είναι ικανές να υποστηρίξουν την εν λόγω κάρτα ακόμα και στις stock συχνότητες. Εκτός από το current balancing που θα περάσει η AMD με τον driver, θα δούμε και την έλευση του compatibility mode, το οποίο εκτός της ισορροπίας της του ρεύματος, μειώνει την τάση του πυρήνα ρυθμίζοντας την κατανάλωση στα ασφαλή πρότυπα και κοντά στο TDP των 150W.
Υπενθυμίζεται ότι το mode θα είναι απενεργοποιημένο εξ' αρχής και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσα από το Radeon Settings που συνοδεύει τον driver. Εκτός της βελτίωσης της κατανάλωσης θα δούμε και βελτίωση των επιδόσεων σε ορισμένους τίτλους όπως το Witcher 3, το Metro Last Light σε αναλύσεις από 1080p και πάνω της τάξης του 3%. In other news, η AMD θέλοντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τους μελλοντικούς drivers της ζητά τη βοήθεια της κοινότητας για Beta Testers, από το επίσημο site, Radeon.com.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.