Europe

"Εκπαίδευση" είναι η απάντηση στην ανεργία στο χώρο της Πληροφορικής

Σχέδιο για τη διαρκή επιμόρφωση άνεργων προγραμματιστών ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επιχειρήσεων, θέτει σε άμεση εφαρμογή η «Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα» (Alliance for Digital Employability), η οποία αναλαμβάνει την εκπαίδευσή τους σε ψηφιακές δεξιότητες υψηλού επιπέδου. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του προέδρου των Ευρωπαίων Πληροφορικών, κ. Βύρωνα Νικολαΐδη, των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Γιώργου Δουκίδη, Διομήδη Σπινέλλη, Κατερίνας Πραματάρη και Πάνου Λουρίδα, του προέδρου της HePIS κ. Νίκου Φαλδαμή και 40 γνωστών εταιρειών τεχνολογίας και επιχειρηματικών φορέων.
 Όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη, στη διάρκεια της παρουσίασης της «Συμμαχίας για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα», στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αυξάνονται οι κενές θέσεις εργασίας προγραμματιστών, επειδή οι ανάγκες για νέους προγραμματιστές δεν καλύπτονται πλήρως από τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά συστήματα.
 Σύμφωνα με τους εμπνευστές της ιδέας, η εθελοντική πρωτοβουλία «Συμμαχία για την Ψηφιακή Απασχολησιμότητα» στοχεύει στην κάλυψη του κενού που εμφανίζεται και στην Ελλάδα στην αγορά της Πληροφορικής, παρότι η χώρα μαστίζεται από την ανεργία των νέων. Ο στόχος της θα επιτευχθεί με την ταχύρρυθμη εκπαίδευση υποψηφίων σε υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες και την άμεση απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας σε θέσεις προγραμματιστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, «το πρόβλημα των κενών θέσεων εργασίας στο πεδίο της πληροφορικής είναι διεθνές, με εκτιμήσεις που δείχνουν ότι έχουμε σήμερα 350.000 κενές θέσεις για υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες (e-skills) στην Ευρώπη. Αυτές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 800.000, το 2020.

About Freegr network

Από το Blogger.