Συνεργασία BMW, Intel και Mobileye για αυτόνομα οχήματα

Aνακοινώθηκε και επίσημα, μέσω του ΒusinessWire, η συνεργασία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW Group με τις εταιρείες Intel και Mobileye, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία των δύο τελευταίων για την κατασκευή οδηγικά αυτόνομων οχημάτων. Στόχος, όπως αναφέρει η BMW, είναι η ανάπτυξη μίας πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα τροφοδοτούνται τα νέα αυτά - πλήρως αυτόνομα - μοντέλα, η παραγωγή και διαθεσιμότητα των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2021.
Οι εργασίες για την ανάπτυξη της πλατφόρμας θα ξεκινήσουν το συντομότερο, με την Intel να προσφέρει τα επεξεργαστικό υπόβαθρο (CPU) και την ισραηλινή Mobileye, η οποία ειδικεύεται στα συστήματα ανίχνευσης συγκρούσεων και είναι υπεύθυνη για το σύστημα Autopilot της Tesla, να παρέχει το λογισμικό και τους απαραίτητους αισθητήρες.
Η πρωτοβουλία της BMW, αν και αναμενόμενη, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά σε περίπτωση που η πλατφόρμα αυτή έχει ανοικτό χαρακτήρα, επιτρέποντας και σε άλλες, μικρότερες αυτοκινητοβιομηχανίες (οι οποίες δεν μπορούν να επωμιστούν το κόστος των ερευνών) να την εκμεταλλευτούν κατάλληλα. Και οι τρεις εταιρείες δήλωσαν ότι επιθυμούν να προωθήσουν μία "eyes off/mind off" φιλοσοφία, δημιουργώντας αυτόνομα οχήματα τα οποία δεν θα δεσμεύουν τον οδηγό, είτε σε φυσικό (κρατώντας το τιμόνι) είτε σε πνευματικό επίπεδο (έχοντας συνεχώς τεταμένη την προσοχή του στο οδόστρωμα), παρουσιάζοντας μάλιστα τα αποτελέσματα των ερευνών τους ανά τακτά χρονικά διαστήματ

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.