ειδήσεις

Τρελό γλέντι στα social media με τα δεδομένα του Facebook!

Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλο διάφοροι Έλληνες χρήστες του Facebook άρχισαν να κοινοποιούν και να μοιράζονται ένα κείμενο - προκήρυξη προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων που υποτίθεται πως τα προστατεύει από τον Ζούκερμπεργκ και την παρέα του, οι οποίοι, έχουν ούτως ή άλλως πλήρη πρόσβαση σε ΟΛΑ τα προσωπικά δεδομένα σου άπαξ και αποδεχθείς τους όρους χρήσης του FB όταν εγγράφεσαι.

Τους όρους χρήσης του fb μπορείτε να τους διαβάσετε ΕΔΩ.
Οι χρήστες που κοινοποιούσαν την ανάρτηση θεωρούσαν προφανώς πως ξαφνικά θα έβγαιναν τα "άπλυτα" τους στη φόρα των χρονολογίων άλλων χρηστών, και αποφάσισαν να προσυπογράψουν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση.
Είναι ένα κείμενο που είχε κυκλοφορήσει και το 2014. Και πάει κάπως έτσι (ναι, είναι απάτη):
"Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει το λογισμικό που θα επιτρέψει την κλοπή των προσωπικών μου πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: ως απάντηση στις νέες κατευθυντήριες γραμμές Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο να το αντιγράψετε και να το επικολλήσετε στο Facebook τοίχο σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να τεθούν τα δεδομένα υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, να αντιγράψει, να διανέμει, να αναμεταδώσει ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και του περιεχομένου του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους αντιπροσώπους ή / και το λοιπό προσωπικό υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου. Όλα τα μέλη καλούνται να δημοσιεύσουν μια ανακοίνωση αυτού του είδους, ή αν προτιμάτε, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό το κείμενο. Εάν δεν δημοσιεύσετε αντίστοιχη δήλωση, θα επιτρέψετε σιωπηρά τη χρήση των στοιχείων όπως φωτογραφίες σας καθώς και τις προσωπικές πληροφορίες που περιέχονται στη σελίδα σας".
Το site ellinikahoaxes.gr μας ενημερώνει άλλωστε πως η παραπάνω ανάρτηση επαναφέρεται από το 2012 με πολλαπλές παραλλαγές, και πολλοί χρήστες "ψαρώνουν".
"Το κείμενο κυκλοφορεί πολλά χρόνια, και όσα αναφέρει, αν και φαίνονται ότι έχουν νομική βάση δεν είναι τίποτα παραπάνω από σκουπίδια του διαδικτύου που ξεγελούν τους χρήστες για να τα αναπαράγουν στο facebook", αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα που εντοπίζει "απάτες" στο ίντερνετ. Και προσθέτει:
"Τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν.
Ο Νόμος UCC που αναφέρει το κείμενο είναι o Uniform Commercial Code (Ενιαίος Εμπορικός Κώδικας) των ΗΠΑ που ψηφίστηκε το 1952 με σκοπό να ρυθμίζει τις διαπολιτιακές εμπορικές συναλλαγές εντός των ΗΠΑ και τις παραγράφους 1-308 και 1-103 μπορείτε να τις δείτε στις παρακάτω εικόνες, (από τη βιβλιοθήκη της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Cornell).
Το καταστατικό της Ρώμης είναι η συνθήκη με την οποία ιδρύθηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Στις 26 Νοε 2012 το facebook έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο hoax".
Εντάξει, καταλαβαίνετε. Δεν ήθελε και πολύ. Ακολούθησε χαμός σχολιασμών στα social της χώρας.
EPIC / ΕΠΙΚ. To λέει και το όνομα του:

About Freegr network

Από το Blogger.