Υπό τον φόβο ενός... «Texit» η τεχνολογική βιομηχανία της Βρετανίας

Τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες ενός «Texit» (technology exit), μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένης εβδομάδας. 
Αφότου πολλές μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της χώρας ανακοίνωσαν ότι σκέφτονται σοβαρά τη μετεγκατάστασή τους σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πληθώρα άλλων επενδυτών και επιχειρηματιών παρεμβαίνουν σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στη συγκεκριμένη βιομηχανία, για την οποία πολλοί θεωρούν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης μετά την απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, σε επιστολή η οποία κυκλοφορεί στους κύκλους του τεχνολογικού κλάδου αναφέρεται: το Brexit είναι κακό για την τεχνολογία, ναι, αλλά ο τομέας αυτός είναι εγγενώς αβέβαιος στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Στον πυρήνα του, πρόκειται για τη δημιουργία ιδεών και προϊόντων που θα αυξηθούν εκατοντάδες φορές του αρχικού τους μεγέθους κι έτσι, ακόμα και το αρνητικό τίμημα της εξόδου από την ΕΕ θα είναι μικρό σε σχέση με τις μεγαλύτερες επιτυχίες. «Κι ενώ εγκαταλείποντας την ΕΕ θα προκύψουν νέες και πιθανόν ανεπιθύμητες προκλήσεις στο νέο τεχνολογικό σκηνικό, είναι σαφές ότι η κοινότητα μπορεί να κάνει πολλά ώστε να κατευνάσει το συναίσθημα της εξόδου που νιώθουν τόσοι πολλοί Βρετανοί», δήλωσε ο Γκάι Στιούαρτ, διευθυντής της εταιρείας Wayra UK.
 «Η ψήφος υπέρ του Brexit αποτέλεσε μια ηχηρή προειδοποίηση ότι πρέπει να αλλάξουμε την αίσθηση της απελπισίας προτού είναι πολύ αργά και πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα -και το επιχειρηματικό οικοσύστημα γενικότερα- πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο», πρόσθεσε ο ίδιος. Μικρότερες εταιρείες έκαναν επίσης έκκληση ώστε η κυβέρνηση με την πολιτική της να λάβει υπόψη της τις τεχνολογικές επιχειρήσεις κατά τις διαπραγματεύσεις της για το μέλλον της Βρετανίας.

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.