ειδήσεις

Η Ελληνική συμβολή στο μέλλον του Internet-of-Things

Ο Κόσμος μας είναι πιο συνδεδεμένος από ποτέ  και η τεχνολογία του Internet-of-Things διαμορφώνει τα υφιστάμενα επιχειρηματικά μοντέλα με επίκεντρο  την πρόσβαση, την  αποτελεσματικότητα και την στρατηγική λήψη αποφάσεων βασισμένων, σε αξιόπιστα δεδομένα πραγματικού χρόνου.  
Περισσότεροι από 200 ηγέτες του κλάδου και 8.000 επισκέπτες παρευρέθηκαν στο IoT Solutions World Congress 2016 για να ανταλλάξουν την εμπειρία τους και  σκέψεις για το μέλλον, τις εφαρμογές και την ανάπτυξη της τεχνολογίας  IoT . Tο παγκόσμιο συνέδριο λύσεων IoT αποτελεί την συνέχεια της πρώτης διεθνούς εκδήλωσης για την χρήση τεχνολογίας ΙοΤ στην βιομηχανία.  Το συνέδριο διοργανώθηκε από την  Fira de Barcelona σε συνεργασία με το Industrial Internet Consortium και πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ 25-27 Οκτωβρίου 2016. Το ευρυζωνικό Ιντερνέτ διαμόρφωσε την παγκόσμια αγορά προσφέροντας αξιόπιστα δεδομένα που ενισχύουν την στρατηγική  λήψη αποφάσεων.  Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία ΙοΤ σήμερα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ενσωμάτωσης στην βιομηχανία. Ωστόσο, η ραγδαία ανάπτυξη τεχνολογιών  ασύρματων δικτύων, αισθητήρων, συλλεκτών και πρωτοκόλλων επικοινωνίας σηματοδοτεί την ταχεία ανάπτυξη και ενσωμάτωση της. Οι βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της τεχνολογίας ΙοΤ είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, η υψηλή ενσωμάτωση mobile τεχνολογιών και το χαμηλό κόστος των  αισθητήρων  σε συνδυασμό με υψηλές επενδύσεις στην εν λόγω τεχνολογία. Αντίστοιχα, οι προκλήσεις περιορίζονται στην ασφάλεια των δεδομένων που διακινούνται στον παγκόσμιο ιστό, στην εφαρμογή  και σε τεχνολογικούς περιορισμούς.
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κερδίσει την θέση τους στην βιομηχανία αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις τεχνολογίας IoT. Στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο συνέδριο συμμετείχαν στο Ελληνικό περίπτερο υπό την αιγίδα του Enterprise Greece οι εταιρείες: Centaur Technologies, Emphasis Telematics, ESS, Meazon, Think Silicon, Telesto Technologies, Wubby, Yodiwo και η Prisma Electronics.

Η Prisma Electronics εργάζεται στην τεχνολογία IoT  από το 2007  ενώ το 2015 τιμήθηκε με το βραβείο Lloyd’s List στην κατηγορία του «Τεχνολογικού Επιτεύγματος»  για την ανάπτυξη της λύσης LAROS, μια λύση IoT καθετοποιημένη για την ναυτιλία.  Ο κος Πέτρος Σουκουλιάς   πρόεδρος του Επιστημονικού συμβουλίου της Prisma Electronics ανέφερε «Διατηρούμε εμπειρία και στοιχεία για την εφαρμογή των τεχνολογιών ΙοΤ σε διαφορετικά πεδία. Η τεχνολογία PrismaSense εφαρμόστηκε και δοκιμάστηκε στην αγροκαλλιέργεια, ναυτιλία, περιβάλλον, βιομηχανία, υγεία και σε εφαρμογές έξυπνων πόλεων»  και πρόσθεσε «τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την δυνητική επίδραση της τεχνολογίας ΙοΤ στο μέλλον της  βιομηχανίας σε επίπεδο αποφάσεων και λειτουργιών».
Το LAROS αποτελεί μία ώριμη λύση η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί σε περισσότερες από 250 εγκαταστάσεις, βασισμένη στην τεχνολογία Prisma Sense. Δεδομένα από την  εφαρμογή της λύσης για περίοδο 12 μηνών σε 48 πλοία, έδειξαν μείωση στην κατανάλωση καυσίμου από 5-8%,  αποτροπή δύο με τεσσάρων μεγάλων καταστροφών σε μηχανικά μέρη και βελτίωση στις επικοινωνίες. Ο κός Ιωάννης Χιωτόπουλος, Regional  Manager του Νορβηγικού Νηογνώμονα DNV-GL κατά την διάρκεια υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με την Prisma Electronics στα Ποσειδώνια, 2016  είπε  «Δουλεύοντας με ένα τόσο αξιόπιστο προμηθευτή συστήματος απομακρυσμένης παρακολούθησης όπως η Prisma Electronics,  είμαστε σε θέση να παρέχουμε στις Ναυτιλιακές εταιρείες μια πλήρη εικόνα του στόλου τους».

About Freegr network

Από το Blogger.