ειδήσεις

Windows 7, Windows 8.1: επίσημα συνταξιοδότηση

Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν, φυσικά, και στην περίπτωση των λειτουργικών συστημάτων της Microsoft - των καθιερωμένα δημοφιλέστερων στον κόσμο - ισχύει το ίδιο με συγκεκριμένες μάλιστα "ημερομηνίες λήξης. Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, δε, ο αμερικανικός κολοσσός "τελείωσε" με κάθε επισημότητα... ένα καλό και ένα κακό (ή έστω αποτυχημένο): τα Windows 7 και τα Windows 8.1 αντίστοιχα. Οι καταναλωτικές εμπορικές εκδόσεις τους (αυτές "του κουτιού" δηλαδή) είχαν αρχίσει να "εξαφανίζονται" από πέρυσι ουσιαστικά και είναι πλέον δύσκολο να τις βρει κανείς σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, καθώς το στοκ τους δεν ήταν ακριβώς μεγάλο ούτως ή άλλως.
Εδώ και πολλούς μήνες, πλέον, οποιοσδήποτε ήθελε για κάποιο λόγο Windows σε αυτή τη μορφή - και δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την προσφορά δωρεάν αναβάθμισης της Microsoft από Windows 7/8.1 σε 10 - μπορούσε να βρει μόνο τα νεότερα Windows 10 Home/Pro. Από προχθές, ωστόσο, χωρίς ανακοίνωση εκ μέρους της Microsoft - ίσως ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο - παύουν να δατίθενται πλέον και οι λεγόμενες εκδόσεις OEM των Windows 7/8.1, αυτές δηλαδή που απαρτίζονται μόνο από το DVD εγκατάστασης κι έναν χάρτινο φάκελο και (τυπικά) απευθύνονταν αποκλειστικά στους συναρμολογητές νέων PC.
Αυτές ήταν ο φθηνότερος δυνατός τρόπος να αποκτήσει κανείς νόμιμα Windows και, ο,τιδήποτε θα μπορεί να βρεθεί σε αυτήν την μορφή από δω και πέρα, θα είναι στοκ που έχει "ξεμείνει" σε εμπορικούς συνεργάτες του αμερικανικού κολοσσού. Το ίδιο ισχύει και για τους νόμιμους σειριακούς αριθμούς (keys) που μπορούν ν' αγοραστούν μέσω Internet από e-shops του εξωτερικού.

About Freegr network

Από το Blogger.