ειδήσεις

Η συνάντηση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU)

Η έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) Telecom World, που πραγματοποιήθηκε στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη, είναι μια σημαντική συνάντηση για τις κυβερνήσεις, τις ρυθμιστικές αρχές και τη βιομηχανία που ασχολείται με τα κινητά δίκτυα και τηλέφωνα. Αυτό που έχει προκαλέσει πάταγο φέτος είναι το 5G, που υπόσχεται ασύρματο ίντερνετ με απίστευτη ταχύτητα.
Όταν το 5G μπει στη ζωή μας, αυτή θα αλλάξει ολοκληρωτικά, όπως και η εργασία μας. Παράλληλα θα αλλάξει και η σχέση μας με την τεχνολογία. «Θα είναι ένας κόσμος σε απόλυτη διασύνδεση. Θα είναι ένας κόσμος όπου οι άνθρωποι θα επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με τις μηχανές, οι οποίες με τη σειρά τους θα επικοινωνούν κι αυτές μεταξύ τους. Όπου θα χρησιμοποιούμε διαφορετικά επίπεδα υπηρεσιών, μέσα από ένα δίκτυο, όπου όλα θα γίνονται ένα και δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα ξέρουν τι σημαίνει συνδεσιμότητα.
Θα συνδέονται με οτιδήποτε χρησιμοποιούν» τονίζει ο Φίλιπ Μέτζερ, γενικός διευθυντής του Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αρχής για τις τηλεπικοινωνίες. Οι μηχανικοί που συναντιούνται σ’ αυτό το συνέδριο, δίνουν μια εικόνα του μέλλοντος που μας περιμένει. Ο Γεουφένγκ Ζου, υπεύθυνος μάρκετινγκ για ασύρματα δίκτυα της Huawei επισημαίνει: «Με το 5G θα έχουμε σίγουρα πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες. Μερικοί υποστηρίζουν ότι χρειαζόμαστε την ταχύτητα των οπτικών ινών. Χρειάζεται να φτάσουμε τα 20GB το δευτερόλεπτο για όλους τους χρήστες μας». Αυτή η τεράστια ταχύτητα δεδομένων θα κάνει πραγματικότητα και το ίντερνετ των πραγμάτων, με δισεκατομμύρια συσκευές να είναι ταυτόχρονα online.
Αλλά υπάρχουν και μερικοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπίσουν: «Το ρίσκο είναι βέβαια ότι έχουμε έναν αριθμό αγνώστων παραμέτρων, όσον αφορά την τεχνική υλοποίηση αυτών των διασυνδεδεμένων συσκευών και υπηρεσιών. Υπάρχουν και ρίσκα, όσον αφορά την επιστροφή των χρημάτων που θα επενδυθούν. Και υπάρχει και ο κίνδυνος που έχει να κάνει με τις εφαρμογές, με την κυβερνοασφάλεια, που πρέπει να προσέξουμε. Και υπάρχει και ο αντίκτυπος στις ζωές των ανθρώπων. Υπάρχουν λοιπόν πολλά ερωτηματικά» εξηγεί ο Φίλιπ Μέτζερ, γενικός διευθυντής του Ελβετικής Ομοσπονδιακής Αρχής για τις τηλεπικοινωνίες. ΠΗΓΗ: euronews.com

About Freegr network

Από το Blogger.