freegr

Η HP ανακοίνωσε το μικροσκοπικό Xeon-powered Z2 Mini Workstation

Η εταιρεία κατάφερε να χωρέσει όλα τα παραπάνω σε ένα μικροσκοπικό case με πάχος που δεν ξεπερνάει τα 5,8 εκατοστά και είναι “90% μικρότερο από ένα παραδοσιακό business-class tower”.
Σύμφωνα με την HP είναι δύο φορές ισχυρότερο από οποιοδήποτε άλλο mini PC στην αγορά και μπορεί να συνδεθεί με έως και έξι οθόνες με τον στάνταρντ εξοπλισμό. Επίσης είναι 63% πιο αθόρυβο από τα business-class mini PCs της HP χάρη σε ένα ειδικό σύστημα ψύξης που έχει αναπτύξει η εταιρεία για το Z2 Mini Workstation. Όσον αφορά στο σχεδιασμό του, η εταιρεία μάλλον υπερβάλλει δηλώνοντας ότι το οκταγωνικό σχήμα του Z2 Mini είναι μοναδικό στην 35ετή ιστορία κατασκευής workstation της εταιρείας. Με το συγκεκριμένο PC, η HP στοχεύει στην αγορά των επαγγελματιών που ασχολούνται με CAD, με τα γραφικά, τα τρισδιάστατα γραφικά και τον σχεδιασμό, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις θα λέγαμε ότι κάνει ακόμα και για… gaming (αν και δεν καλύπτει τις προδιαγραφές VR ready της Nvidia).
Από άποψη χαρακτηριστικών, το Z2 Mini Workstation μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 32GB RAM τύπου DDR4 και με το HP Z Turbo Drive (M.2 SSD) με χωρητικότητα που αγγίζει το 1,5TB και ταχύτητες ανάγνωσης που ξεπερνούν το 1GB/s. Ο χρήστης μπορεί να το επιλέξει με Intel Core i3, i5 ή i7 ή να επενδύσει περισσότερα χρήματα για να το αποκτήσει με επεξεργαστή της οικογένειας Xeon E3-1200v5 της Intel, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε servers και workstations.
Επίσης μπορεί να το αποκτήσει με την mobile GPU της Nvidia, Quadro M620 με 2GB RAM. Στην συγκεκριμένη σύνθεση θα καλύψει και επαγγελματίες που ασχολούνται με Autocad και 3DS max. Το Ζ2 Mini Workstation της HP διαθέτει USB Type-C (δεν υποστηρίζεται Thunderbolt 3) και τρεις DisplayPort υποδοχές αλλά όχι και HDMI (μπορεί παρόλα αυτά να χρησιμοποιηθεί η υποδοχή USB Type-C). Οι τιμές για τον μικρό σε μέγεθος σταθμό εργασίας της HP ξεκινούν από τα $699 στην βασική σύνθεση με επεξεργαστή Intel Core i3, χωρίς διακριτή κάρτα γραφικών. Με επεξεργαστή Intel Xeon και Nvidia Quadro GPU αναμένεται να κοστίζει περισσότερα από διπλάσια, αν και η HP δεν αποκάλυψε το κόστος. insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.