ειδήσεις

Κορυφαίος ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm

Η Qualcomm ανακοίνωσε σήμερα τον νέο της επεξεργαστή Snapdragon 835. Η εταιρία συνεργάστηκε με τη Samsung Electronics, αφού ο νέος Snapdragon θα κατασκευάζεται στα εργοστάσια της Samsung ακολουθώντας τη διαδικασία παραγωγής FinFET στα 10nm, η οποία υπόσχεται "επαναστατική τεχνολογία στις κινητές συσκευές". Για να δώσουμε ένα παράδειγμα μεγέθους, τα 10nm είναι το μέγεθος ενός μορίου νερού, ή το ένα χιλιοστό μίας τρίχας μαλλιών. Αυτό όμως που ενδιαφέρει πραγματικά τον καταναλωτή είναι όχι τόσο το μέγεθος, αλλά τι θα αλλάξει στο επόμενο smartphone του. Γενικά όσο μικρότερο είναι το μέγεθος ενός επεξεργαστή τόσο μεγαλύτερη απόδοση έχει σε σχέση με το μέγεθός του.
Θα έχει καλύτερες επιδόσεις και μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας αλλά θα είναι και πιο ισχυρός αφού σύμφωνα με την εταιρία η τεχνολογία 10nm της Samsung θα επιτρέπει 27 τοις εκτός μεγαλύτερες επιδόσεις ενώ θα έχει 40 τοις εκατό μικρότερη κατανάλωση. O νέος Snapdragon θα ακολουθεί πιστά το πρότυπο για το USB Type-C που έχει ορίσει η Google για το Nougat, και θα διαθέτει το Quick Charge 4, για 20 τοις εκατό πιο γρήγορες φορτίσεις. O Snapdragon 835 θα διαδεχθεί τους Snapdragon 820 και 821, οι οποίοι ήταν κατασκευασμένοι στα 14nm FinFET .
Οι Snapdragon 808 και 810 ήταν στα 20nm, και οι Snapdragon 800, 801 και 805 στα 28nm. Από ότι φαίνεται η εταιρία δεν θα κυκλοφορήσει τον Snapdragon 830, ο οποίος και αυτός θα ήταν κατασκευασμένος στα 10nm. Αυτή τη στιγμή η ναυαρχίδα της Qualcomm ακολουθεί κατά πόδας την Intel με τους Κaby Lake, οι οποίοι είναι και αυτοί κατασκευασμένοι με τη διαδικασία παραγωγής στα 14nm. Η Intel σχεδιάζει να αλλάξει σε 10nm με τους Cannonlake,αλλά με τους Kaby Lake να βρίσκονται στην αρχή του κύκλου τους, μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά.

About Freegr network

Από το Blogger.