ειδήσιες

Συναρπαστική τεχνολογία οι Coffee Lake της Intel

Οι Coffee Lake της Intel, θα είναι η τελευταία σειρά επεξεργαστών που θα κατασκευάζονται στα 14nm και αναμένονται για το 2018. Αναμένεται να είναι η πρώτη σειρά επεξεργαστών η οποία θα διαθέτει μοντέλο έξι πυρήνων για την μέσης κατηγορίας πλατφόρμα της Intel, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές μέσω της ιστοσελίδας Benchlife.info, πιθανόν θα απαιτούν και νέες μητρικές. Κάποιες πρώτες πληροφορίες για τους Coffee Lake είχαν αρχίσει να γίνονται γνωστές ήδη από το καλοκαίρι. Με τα 10nm της Intel να έχουν καθυστερήσει ήδη αρκετά, λόγω των όλων και αυξανόμενων δυσκολιών στην μετάβαση σε όλο και λιγότερα νανόμετρα, η εταιρία αποφάσισε να αφήσει πίσω της την στρατηγική "tick tock" η οποία προέβλεπε μόλις δύο σειρές επεξεργαστών σε κάθε νέα μέθοδο κατασκευής.
Έτσι στα 14nm θα έχουμε συνολικά τέσσερις σειρές επεξεργαστών, τους Broadwell, τους Skylake, τους Kaby Lake και τους Coffee Lake. Οι Coffee Lake θα κυκλοφορήσουν εντός του 2018 και αν και κάποιες πρώτες φήμες τους θέλανε για τις αρχές του εν λόγω έτους, δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν, ίσως ακόμα και μέχρι το δεύτερο μισό του 2018. Θα διαδεχθούν τους Kaby Lake, ενώ παράλληλα η Intel θα διαθέτει και χαμηλής κατανάλωσης Cannon Lake BGA SoCs κατασκευασμένα στα 10nm, για χρήση σε συσκευές όπου η χαμηλή κατανάλωση είναι το πλέον σημαντικό και απαραίτητο χαρακτηριστικό. Για τους Coffee Lake, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, υπήρχαν ήδη φήμες ότι θα διαθέτουν και μοντέλο έξι πυρήνων για την μέσης κατηγορίας πλατφόρμα, φήμες που φαίνεται να επιβεβαιώνονται μέσω των νέων πληροφοριών του Benchlife. Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην στρατηγική της Intel η οποία ήθελε η μέσης κατηγορίας πλατφόρμα της (π.χ. LGA1151) να περιλαμβάνει μοντέλα με έως και 4 πυρήνες/8 threads, ωθώντας τους χρήστες που επιζητούσαν περισσότερους πυρήνες και υψηλότερες επιδόσεις, στην υψηλών επιδόσεων πλατφόρμα της εταιρίας (π.χ. LGA2011-v3).
Οι επεξεργαστές έξι πυρήνων θα διαθέτουν die των 149 mm², με τους τετραπύρηνους να διαθέτουν die των 126 mm². Δεν θα προέρχονται δηλαδή από την ίδια γραμμή παραγωγής με απενεργοποίηση των δύο πυρήνων. Τα ενσωματωμένα γραφικά θα είναι τα ίδια που διαθέτουν οι Kaby Lake, πιθανόν με κάποιες μικροβελτιώσεις. Τέλος, με τους Coffee Lake πολύ πιθανόν θα περάσουμε και σε μια νέα πλατφόρμα, αφήνοντας το LGA1151 πίσω. Με βάση την παρακάτω εικόνα για την Coffee Lake πλατφόρμα, οι επεξεργαστές θα έχουν αυξημένες δυνατότητες διασύνδεσης, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτούν ένα διαφορετικό socket.
thelab,techpowerup

About Freegr network

Από το Blogger.