freegr

«Σαρώνουν» το Διαδίκτυο για ερωτικές περιπέτειες οι Ελληνίδες

Το Ιντερνετ, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ιστοσελίδες γνωριμιών, είναι το πιο προσφιλές «όχημα» για τις Ελληνίδες όταν θέλουν να απιστήσουν, σύμφωνα με έρευνες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Το 80% των γυναικών, οι τέσσερις στις πέντε δηλαδή, δηλώνουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκολύνουν την ερωτική επαφή, ενώ τρεις στους πέντε άνδρες ασπάζονται αυτήν την άποψη. «Μια πρώτη λογική εξήγηση σε αυτήν τη διαφορά είναι ότι οι άνδρες βρίσκουν και σχέσεις εκτός Διαδικτύου, αφού, παραδοσιακά, οίκοι ανοχής και μπαρ με γυναίκες έχουν 'εκπαιδεύσει' γενιές ανδρών στην ερωτική αταξία. Κάτι που δεν θα κάνουν οι γυναίκες», εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. «Οι γυναίκες παλιά ήθελαν να είναι άπιστες, αλλά δεν μπορούσαν. Τώρα και θέλουν και μπορούν. Το Διαδίκτυο είναι ιδανικός τόπος συνάντησης των εραστών, αφού έχει και την αίγλη του προχωρημένου μέσου, που είναι, βέβαια», συμπληρώνει.
 Η οικειότητα που δημιουργούν τα κοινωνικά δίκτυα επισπεύδει καταστάσεις, αφού, πολύ συχνά, καταργεί τα πρώτα ραντεβού. Το 38% των γυναικών και το 46,7% των ανδρών ομολόγησαν ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με το αντικείμενο του πόθου τους πολύ νωρίτερα, λόγω οικειότητας μέσω Facebook. Αλλωστε σχεδόν ένας στους δύο χρήστες (ποσοστό 45,6%) παραδέχεται ότι φλερτάρει στο Facebook, με σκοπό το σεξ. Η προσέγγιση είναι πιο εύκολη, ενώ η ανωνυμία δίνει την απαραίτητη νότα μυστηρίου και ασφάλειας. «Το Διαδίκτυο για τη γυναίκα λειτούργησε όπως η Βαστίλη στη Γαλλική Επανάσταση. Η ελέω Θεού άνδρα πατριάρχη βασιλεία τελείωσε. Οι αιώνες καταπίεσης και ηθικολογικής μειοδοσίας στη γυναίκα ενεργοποίησαν αντανακλαστικά επανάστασης στο γυναικείο φύλο, που βρήκε στο Διαδίκτυο την τεχνολογική, αλλά και την πολιτιστική επανάσταση, μαζί με τη σεξουαλική απελευθέρωση», εξηγεί ο Δρ Κωνσταντινίδης.

About Freegr network

Από το Blogger.