ΣΕΠΕ: Η ψηφιακή τεχνολογία φέρνει την ανάπτυξη

Την ανάγκη άμεσης υλοποίησης ενός Εθνικού σχεδίου για την ανάδειξη της τεχνολογίας, ως στρατηγικό αναπτυξιακό άξονα για την ελληνική οικονομία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), κύριος Τάσος Τζήκας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελούν ουσιαστικά ένα είδος πλούτου, Εθνικού κεφαλαίου το οποίο επιβάλλεται πλέον να αξιοποιηθεί, ξεκλειδώνοντας τη «δημιουργική Ελλάδα» στο νέο παραγωγικό μοντέλο που αναζητά η χώρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των κομμάτων, θεσμικών φορέων και βουλευτές. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησαν η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κύριος Τάσος Πετρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Ταφύλλης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, κύριος Πέτρος Τριάρχης. Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το παρόν έδωσαν η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η Τομεάρχης Έρευνας & Τεχνολογίας της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Μαρία Αντωνίου και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κύριος Θεόδωρος Φορτσάκης. Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κύριος Βασίλης Λεβέντης. Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία των κ.κ. Κώστα Αγοραστού, Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Δημήτρη Μάρδα, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Τσουκαλά, πρώην Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα, δυναμικό παρόν έδωσαν επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη του κλάδου, αλλά και από σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι ο στρατηγικός ρόλος της βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα.
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο του χαιρετισμού της τόνισε πως: «Η ανάγκη οδήγησε στην ίδρυση του αρμόδιου υπουργείου για την ψηφιακή πολιτική. Υλοποιούμε εθνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης. Μέσω της «Κοινωνία της Πληροφορίας AE» υλοποιούνται προγράμματα με σκοπό την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης, όχι μόνο σε θέματα δημοσίου αλλά κυρίως στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Μέχρι τέλος του έτους τα πληροφορικά συστήματα του υπουργείου θα είναι έτοιμα για παράλληλη πορεία με τον ΣΕΠΕ». Παράλληλα, ο Γενικός ΓραμματέαςΨηφιακής Πολιτικής, κύριος Γιάννης Ταφύλλης αναφέρθηκε στο γεγονός πως η χώρα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς για την εξέλιξη των τεχνολογικών της υποδομών, ενώ σημείωσε πως ήδη έχει εκδοθεί η πρώτη πρόσκληση σε φορείς για την κατάθεση προτάσεων για προγράμματα χρηματοδότησης. Από την πλευρά της, η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του θεσμικού ρόλου του ΣΕΠΕ αναφέρθηκε στον κλάδο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως «κλειδί» για τη συγκρότηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. «Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε, ότι η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία, με την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις, με την ενίσχυση του εξαγωγικού τομέα της οικονομίας, με τη σχεδιασμένη παραγωγική ανασυγκρότηση σε κλάδους που η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, και ένας από αυτούς είναι αυτός της τεχνολογίας την οποία πιστεύουμε και στηρίζουμε», υπογράμμισε η κυρία Ασημακοπούλο

, , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.