ειδήσεις

Mobos για overclocking στη πλατφόρμα AM4;

Η ASUS ισχυρίζεται πως έχει τη μαγική συνταγή για overclocking στη πλατφόρμα του AM4 socket και με τους νέους Ryzen επεξεργαστές της AMD. 
Από τα μέχρι στιγμής leaks και ανεπίσημες πληροφορίες, οι επεξεργαστές της AMD θα μπορούν να τρέξουν σε συχνότητες έως 4.3 με 4.4GHz με συμβατική ψύξη αέρα ενώ για τα 5GHz θα πρέπει να επιστρατευτούν πιο ισχυρές μέθοδοι όπως υγρό άζωτο μιας και οι τάσεις σε συνδυασμό με τη παραπάνω συχνότητα δημιουργούν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, απαγορευτικές για τα δεδομένα μιας αερόψυξης ή υδρόψυξης. Σε αυτές τις πληροφορίες έρχεται να προστεθεί και αυτή της ASUS που υποστηρίζει πως για μέγιστο overclocking (δεν αναφέρονται περισσότερα) δε χρειάζονται περισσότερες από 10 φάσεις τροφοδοσίας, οπότε περιμένουμε κάτι αντίστοιχο στα προϊόντα της. 
Όπως είδαμε πριν από λίγο, οι επεξεργαστές θα υποστηρίζουν Windows 7 και αυτό λόγω των Bristol Ridge APUs, ενώ όσον αφορά τους επερχόμενους Raven Ridge (APUs), θα φέρουν τέσσερις Zen πυρήνες και οκτώ συνολικά threads χάρη στο SMT feature. Τέλος, το γαλλικό Canard PC Hardware επιβεβαιώνει την ύπαρξη και εξαπύρηνων Ryzen επεξεργαστών με 12 threads που θα καλύψουν το κενό που δημιουργείται μεταξύ των 8πύρηνων και των 4πύρηνων μοντέλων. Τα εν λόγω chips τρέχουν για την ώρα στα 3.3GHz ενώ θα έχουν ενδιαφέρον μιας και λέγεται πως πρόκειται για 8πύρηνα μοντέλα με απενεργοποιημένους πυρήνες.

About Freegr network

Από το Blogger.