Δεν είναι οι μετοχές των τραπεζών ούτε των εξορυκτικών εταιρειών αυτές που ανεβαίνουν περισσότερο από την αρχή του έτους στην Ευρώπη, αλλά οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας. Οι ευρωπαϊκές τεχνολογικές εταιρείες δεν έχουν τη λάμψη ούτε την κεφαλαιοποίηση των αμερικανικών, η χρηματιστηριακή αξία των οποίων είναι 4,3 τρισ. δολάρια, δηλαδή οκταπλάσια από των ευρωπαϊκών. Ωστόσο, οι επενδυτές έχουν αρχίσει στο παρασκήνιο να αγοράζουν τις μετοχές ευρωπαϊκών τεχνολογικών εταιρειών, θεωρώντας πως αυτές θα ωφεληθούν περισσότερο από τις ραγδαίες αλλαγές που προκαλεί η ψηφιακή επανάσταση σε πολλούς τομείς.
Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών έχουν ενισχυθεί κατά σχεδόν 12% από την αρχή του τριμήνου, ενισχυόμενες πολύ περισσότερο από τον γενικό δείκτη που έχει ενισχυθεί κατά 4,8%. Τα αυτοκίνητα που κινούνται αυτόνομα, η τεχνολογία σάρωσης ίριδας και η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μόνο λίγα από τα θέματα που συζητούνται παγκοσμίως και στα οποία εμπλέκονται ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως οι STMicoelectronics, Infineo Technologies και SAP.
Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες λογισμικού υποστηρίζουν τη λειτουργία άλλων εταιρειών, διατηρώντας σε καλή κατάσταση στα συστήματά τους και επιτρέποντάς τους να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. «Κάθε καταναλωτής γνωρίζει την Google ή το Facebook ή το Twitter... εταιρείες σαν τη SAP, οι οποίες στην πραγματικότητα βρίσκονται σε κάθε εταιρεία, είναι πολύ λιγότερο διακριτές από τον τελικό καταναλωτή», εξηγεί ο κ. Μάρκους Μόρις Εϊτον, διαχειριστής χαρτοφυλακίου ευρωπαϊκών μετοχών στην Allianz Global Investors.
Στη διάρκεια του 2016 ήταν οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών που είχαν ξεχωρίσει με άνοδο 61,9% και είχαν ακολουθήσει οι πετρελαϊκές εταιρείες με άνοδο 22,9%. Οι τράπεζες μετά ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο είχαν ανέβει κατά 47% από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του έτους. Οι τεχνολογικές μετοχές είχαν ανέβει το 2016 μόλις κατά 3,4%.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου