τεχνολογία

Το νέο Facebook μέχρι το 2020...

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του Facebook πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Χοσέ όπου παρουσιάστηκαν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται σύντομα να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να γίνουν διαθέσιμα στο Facebook είναι το AR Studio, η αναβάθμιση του εργαλείου άμεσων μηνυμάτων Messenger, το Facebook Spaces που χρησιμοποιεί τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας, καθώς και η διάθεση της εφαρμογής Workplace. AR Studio Το AR θα αποτελέσει την πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της οποίας οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεράστια υπολογιστική ισχύ του Facebook, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν οι ίδιοι στη δαπανηρή και πολύπλοκη τεχνολογία. Messenger 
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Ντείβιντ Μάρκους, επικεφαλής του Messenger στο Facebook, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί μια σειρά νέων χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθούν του χρήστες να αλληλεπιδρούν περισσότερο με επιχειρήσεις. Επιπλέον, η ενσωμάτωση του Spotify θα επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν μουσικά κομμάτια σε μια ομάδα φίλων, ώστε να μπορούν όλοι να ακούν ταυτόχρονα την ίδια μουσική. 
Facebook Spaces 
Η απόφαση του Facebook να εξαγοράσει το Oculus VR είχε ως κίνητρο ότι η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας θα εξελίξει περαιτέρω τις δυνατότητες της πλατφόρμας και δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για gaming. Το Facebook Spaces αποτελεί την πρώτη πραγματική ενσάρκωση αυτού, αφού θα παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να «κατοικούν» μέσω των άβαταρ που θα δημιουργήσουν, σε εικονικούς κόσμους με φίλους τους. Θα μπορούν να «αράξουν», να παίξουν παιχνίδια, να μοιραστούν φωτογραφίες, ακόμα και να πραγματοποιήσουν ζωντανές συνομιλίες μέσω βίντεο με κάποιον στον «πραγματικό» κόσμο. Ωστόσο, για να είναι σε θέση οι χρήστες να κάνουν κάτι τέτοιο θα χρειάζονται τον εξοπλισμό του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift το οποίο κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια (περίπου 930 ευρώ). 
Workplace 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Facebook, η δωρεάν έκδοση του εργαλείου Workplace, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επαγγελματικούς σκοπούς, θα είναι διαθέσιμο έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Στην παρούσα φάση η πλήρης έκδοση του Workplace είναι δωρεάν αλλά, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αυτό θα αλλάξει αφού θα γίνει διαθέσιμη η Premium έκδοση, η οποία θα προσφέρει καλύτερα διαχειριστικά εργαλεία, αποθήκευση αρχείων σε cloud, καθώς και διαμοιρασμό περιεχομένου με συνεργάτες και επιχειρήσεις. Η απλή έκδοση θα περιέχει μόνο τα βασικά.

About Freegr network

Από το Blogger.