τεχνολογία

AMD Ryzen 5 και τα πρώτα reviews

Η AMD είχε ανακοινώσει επισήμως τους Ryzen 7 στα τέλη Φεβρουαρίου, με τους καταναλωτές να μπορούν να τους αγοράσουν από τις αρχές Απριλίου. Τα τρία μοντέλα της σειράς Ryzen 7 επανέφεραν τον ανταγωνισμό στο μεγαλύτερο μέρος της hi end κατηγορίας, αλλά η πλειοψηφία των καταναλωτών θα προτιμούσε κάτι σημαντικά φτηνότερο από τον Ryzen 7 1700 των $329, που ήταν το φτηνότερο από τα τρία μοντέλα. Αυτό το σημαντικά φτηνότερο έρχεται σήμερα με την μορφή των τεσσάρων μοντέλων Ryzen 5, με τιμές από $169 έως $249.

Υπενθυμίζουμε ότι η σειρά Ryzen 5 περιλαμβάνει τα μοντέλα 1600X, 1600, 1500X και 1400. Τα δύο πρώτα μοντέλα διαθέτουν 6 πυρήνες και 12 threads, ενώ τα άλλα δύο διαθέτουν 4 πυρήνες και 8 threads. Το κορυφαίο μοντέλο θα έχει συχνότητα λειτουργίας που με την βοήθεια της τεχνολογίας XFR θα φτάνει τα 4.1 GHz. Δεν θα συνοδεύεται από κάποιο σύστημα ψύξης, με τους αγοραστές να επιλέγουν οι ίδιοι κάποιο κατάλληλο, ενώ το TDP του είναι στα 95W. Τα άλλα τρία μοντέλα θα έχουν πιο χαμηλή συχνότητα λειτουργίας, θα συνοδεύονται από σύστημα ψύξης της σειράς Wraith, ενώ το TDP τους θα είναι 65W.

large.58ecdbbb93351_Ryzen5specs.jpg

Οι νέοι αυτοί επεξεργαστές στοχεύουν σε κάθε χρήστη, κάποιον που κάνει τυπικές εργασίες στον υπολογιστή του, τον gamer ή τον επαγγελματία,  προσφέροντας όπως και η σειρά Ryzen 7, σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις έναντι των αντίστοιχου κόστους Intel μοντέλων, σε multithreading σενάρια. Η AMD ισχυρίζεται ότι ο 1600X προσφέρει έως και 87% υψηλότερες επιδόσεις έναντι του Intel i5 7600K. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η εταιρία στους streamers, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα των νέων Ryzen 5 ειδικά για χρήση σε streaming.

Η διαθεσιμότητα των τεσσάρων νέων μοντέλων ξεκινάει σήμερα σε όλο τον κόσμο, με πλήθος μητρικών να είναι ήδη διαθέσιμες προφανώς. Οι νέοι Ryzen 5 θα επιτρέψουν, σύμφωνα με την AMD, στην δημιουργία ιδιαίτερα δυνατών συστημάτων με τιμές που θα ξεκινάνε από τα $500.

Μια λίστα με την πλειοψηφία των reviews μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω σελίδα του videocardz.

Μερικά χαρακτηριστικά reviews των 1500X και 1600X, γνωστών τεχνολογικών sites είναι τα παρακάτω

About Freegr network

Από το Blogger.