τεχνολογία

Ανήθικη η πώληση δεδομένων χρηστών απο ISP

 Σύμφωνα με τον Tim Berners-Lee, τον άνθρωπο που επινόησε το πρωτόκολλο του World Wide Web, είναι «σοκαριστική» και «αποκρουστική» η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να άρει την απαγόρευση στους παρόχους για την πώληση του ιστορικού περιήγησης των πελατών τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει πως οι ISP στις ΗΠΑ θα μπορούν πλέον να κατασκοπεύουν τους χρήστες τους και επομένως θα φτάσουν στο σημείο να αξιοποιούν οικονομικά τα δεδομένα τους, αφού τότε θα μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες. Ωστόσο, πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη, καθώς υποδεικνύει μία επικίνδυνη τροπή για την εξέλιξη του ίντερνετ.
Έτσι, μιλώντας στον Guardian με την ευκαιρία της απονομής του βραβείου Turing, ο Berners-Lee υποστήριξε πως η απόφαση του Τραμπ είναι «αποκρουστική» επειδή, όπως υποστηρίζει, όταν χρησιμοποιούμε το ίντερνετ είμαστε εξαιρετικά ευάλωτοι.
«Οι δραστηριότητες των ανθρώπων στο web είναι πραγματικά πολύ προσωπικές. Πηγαίνουν στον γιατρό για να πάρουν μία δεύτερη γνώμη, αφού πρώτα έχουν ψάξει στο διαδίκτυο κατά πόσο μπορεί να έχουν καρκίνο. Επικοινωνούν πολύ ελεύθερα με τους συγγενείς τους που αγαπούν. Υπάρχουν πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στο web τα οποία αποκαλύπτουν τα πάντα για αυτούς, και μάλιστα μερικές φορές ακόμη περισσότερα από όσα έχουν συνειδητοποιήσει για τον εαυτό τους».
 Site: Guardian, insomnia

About Freegr network

Από το Blogger.