τεχνολογία

Αποκαλύπτεται επιτέλους το Chrome OS

H Google έγινε πολλές φορές στόχων αναφορών ότι θα εισελθει και στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων και φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται αφού σήμερα Πέμπτη 19/11, στο πλαίσιο μιας ειδικής εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της νέας της δημιουργίας στην έδρα της στο Mountain View, με το επερχόμενο λειτουργικό της σύστημα Chrome OS, όπως προκύπτει από μια πρόσκληση που έστειλε σε εκπροσώπους του τύπου.
Συγκεκριμένα η Google θα επικεντρωθεί σε μια σειρά νέων λειτουργιών του Chrome OS κάνοντας μια επίδειξη λειτουργιών. Μια πρώτη προέκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος αναμένεται να είναι έτοιμη πριν το τέλος του έτους. Την ολοκληρωμένη έκδοση του αναμένεται να τη δούμε αρχές του 2010.
Το Chrome OS έχει σχεδιαστεί έχοντας τα netbooks κατά νου, ωστόσο ο πρόεδρος της Google, Eric Schmidt, εκτιμά ότι θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλες συσκευές. Μέσω της συνεργασίας της με πολλούς κατασκευαστές hardware η Google θέλει να διασφαλίσει ότι θα υποστηρίζονται πολύ καλύτερα. Αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να χαροποιεί ιδιαίτερα τη Microsoft που με τα Windows XP ηγείται στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων για netbooks.
ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ!
Οι φήμες, σύμφωνα με τις οποίες, η Google αναπτύσσει ένα δικό της κινητό τηλέφωνο λαμβάνουν σάρκα και οστά. Όπως αναφέρει το techcrunch.com, επικαλούμενο πληροφορίες από πρώτο χέρι, η Google εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη του δικού της smartphone Android, το οποίο θα φέρει το δικό της brand name. H εν λόγω συσκευή αναμένεται να μπει στην αγορά αρχές του 2010. Αυτές οι φήμες, που άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους από το τέλος Οκτωβρίου δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

About Freegr network

Από το Blogger.